Flere politibetjente under mistanke for radikalisering

Den 45-årige mand, som for nylig dræbte fire betjente i politiets hovedkvarter i Paris, tilhørte en “radikal udgave af islam”. Manden havde i årevis arbejdet på politihovedkvarteret i den tekniske afdeling for efterretningstjenesten, hvis fokus var netop at finde radikaliserede individer og dermed potentielle terrorister.

Nu har yderligere muslimske politibetjente i Paris fået konfiskeret deres våben, og den ene er blevet suspenderet. De er begge under mistanke for at være radikaliseret. Læs mere her.

24NYT: Ud fra et sikkerhedsmæssigt synspunkt udgør muslimerne den femte kolonne, både i Europa og i Danmark. Selv om det ikke er alle muslimer, der er islamistiske ekstremister, er enhver muslim reelt en potentiel sovende celle, som pludselig kan blive radikaliseret, se lyset og gribe til terror. Det er den muslimske politimorder i Paris et skoleeksempel på.

Der findes solid forskning, der påviser, at velintegrerede muslimer kan være en trussel mod samfundet. Ifølge både den franske politolog og islam-forsker, Olivier Roy, samt Carsten Bagge Laustsen, lektor og terrorforsker ved Aarhus Universitet, har profilen på en terrorist ikke ændret sig meget de 20 år. De fleste er andengenerationsindvandrere og ret velintegrerede.

Ifølge Torben Ruberg Rasmussen, der er lektor på Center for Mellemøstlige studier ved Syddansk Universitet, var der blandt gerningsmændene bag terrorhandlingerne i både Madrid og London personer født og opvokset i de respektive lande. Den ny generation af potentielle terrorister er ikke nødvendigvis karakteriseret ved at være dårligt integrerede. Tværtimod kan der meget vel være tale om mennesker, der er både veluddannede og velartikulerede, men alligevel oplever, at de som muslimer i et vestligt land behandles som andenrangsborgere.

Kommentarer