Flystyrt i Billund Lufthavn med 200 deltagere er øvelse

Onsdag den 31. oktober afholder Sydøstjyllands Politi sammen med TrekantBrand, Region Syddanmark, Region Midt, Hjemmeværnet, Beredskabsstyrelsen og Billund Airport en beredskabsøvelse i og omkring lufthavnen.

Øvelsen tager udgangspunkt i et fiktivt scenarie, hvor et fly styrter ned i et område nær lufthavnen kort efter, at der er blevet modtaget et MAYDAY til tårnet i lufthavnen. Formålet med øvelsen er at afprøve beredskabet for et flystyrt nær lufthavnen.

Beredskabsøvelser er en mulighed for at træne samarbejdet mellem de involverede myndigheder og samarbejdsparter ved større hændelser i lufthavnen. Sydøstjyllands Politi deltager med flere patruljevogne og har som altid ved større uvarslede hændelser den koordinerende ledelse af indsatsen. Region Syddanmark og Region Midt deltager i øvelsen med blandt andet med helikopter, akutlægebiler og ambulancer, og Trekantbrand vil blandt andet komme med mandskab fra stationen i Billund, Grindsted, Give og fra Beredskabsstyrelsen.

Der er tale om en beredskabsøvelse i fuld skala, hvor det fulde beredskab bliver aktiveret og hvor der medvirker figuranter. I alt forventes ca. 200 mennesker at komme i aktion på dagen.

I forbindelse med øvelsen vil passagerer og personale i lufthavnen kunne opleve udrykningskørsel på lufthavnens område.

Øvelsen finder sted den 31. oktober fra klokken cirka 17.00 til 21.00 i og omkring selve lufthavnen.

I tiden efter øvelsen evalueres øvelsen og læring nyttiggøres i det videre beredskabsarbejde.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)