Første hold fra ny 2-årig politiuddannelse er klar til tjeneste

Den 1. februar er de første politibetjente fra politiets nye 2-årige basisuddannelse færdiguddannede og fordeler sig ud i landets politikredse. 11 nye betjente er på vej til Nordsjællands Politi.

I alt 84 unge mænd og kvinder kan fra 1. februar kalde sig færdiguddannede politibetjente. De er dermed den første årgang fra politiets nye 2-årige basisuddannelse. 11 af de nyuddannede betjente stempler ind hos Nordsjællands Politi, og ifølge HR-direktør hos Rigspolitiet, Ina Eliasen, er der i den grad brug for de ekstra hænder ude i kredsene.

”Det er dejligt, at vi kan sende så mange færdiguddannede betjente ud i kredsene,” siger hun og fortsætter:

”Dansk politi har de seneste år fået rigtig mange nye og tunge opgaver. Så det er positivt, at vi samtidig med den nye basisuddannelse også kan øge optaget og få flere betjente ud og hjælpe til med at løfte”.

Gode erfaringer
De unge politistuderende har da også allerede gjort et positivt indtryk ude i kredsene i forbindelse med deres praktiktid.

”Vi hører fra flere kredse, som har haft de unge i praktik, at de går til opgaverne med krum hals og løser dem rigtig godt,” siger Ina Eliasen, som er sikker på, at de nyuddannede betjente vil være fuldstændig klar til at tage fat ude i kredsene, selvom deres basisuddannelse er et år kortere end politiets gamle grunduddannelse.

LÆS OGSÅ:  Politiet efterlyser 42-årig mand

”De nyuddannede betjente får en rigtig god uddannelse, som giver dem de nødvendige redskaber til at løse de mange opgaver, de bliver stillet overfor. De lærer blandt meget andet om arbejdet i beredskabet, konflikthåndtering, patruljetjeneste, cyber-kriminalitet, kultur, etik og politijura. Den kortere uddannelsen har fået mere fokus på den praksisnære politifaglighed, så vi sikrer, at de bliver klædt rigtig godt på til deres fremtidige arbejde,” siger hun og understreger samtidig, at man hos politiet ikke stopper sin læring, når man består fra Politiskolen:

”Ens læring stopper jo ikke, når man er færdig på skolebænken – tværtimod. Det fortsætter ude i kredsene, og vi forventer, at alle betjente – unge som erfarne – hele tiden tilstræber at lære nyt og dygtiggøre sig. Derudover får de unge betjente – på lige fod med deres mere erfarne kolleger – mulighed for at specialisere sig og løse mere komplekse opgaver i løbet af deres karriere.”

Justeringer og forbedringer

Ina Eliasen er tilfreds med forløbet omkring den nye basisuddannelses første årgang. Hun pointerer dog, at uddannelsen stadig er ny.

”Nu er det første hold færdigt, og vi skal evaluere basisuddannelsen og se på, om uddannelsen kan justeres og forbedres. Derfor håber vi, at også de nyuddannede betjente, vil hjælpe os med at give god og konstruktiv feedback, så vi sikrer den bedst mulige uddannelse for de mange kommende årgange,” siger hun.

LÆS OGSÅ:  Tidligere ansat mødte op med kniv og boldtræ og truede personale på livet

Hos Nordsjællands Politi er chefpolitiinspektør Magnus Andresen også glad for at sige velkommen de nyuddannede betjente: ”Det bliver spændende at være med til at videreomsætte deres tillærte teori til praktisk arbejde i vores politikreds.

Det er jo en grundlæggende del af den 2-årige uddannelse, at betjentene skal have omsat teorien til praktisk arbejde, hvor de har fået deres første erfaringer under den gennemførte praktikperiode. Vi glæder os til bygge videre på deres erfaringer, og vi ser frem til at være med til at videreuddanne dem,” siger han.