Første Moderna-vacciner skal gå til de allerældste borgere i Region Hovedstaden

I denne uge lander endnu en leverance af COVID-19-vacciner i Region Hovedstaden, nemlig den første leverance af vacciner fra producenten Moderna. Sundhedsstyrelsen har meddelt regionerne, at disse vacciner skal gå til 1. vaccination af de allerældste borgere, som endnu ikke er blevet vaccineret eller har fået tilbud om vaccination.

Halvdelen skal gemmes til 2. stik

Regionen får i denne omgang leveret 4.700 doser Moderna-vaccine, hvoraf halvdelen skal gemmes til 2. vaccination. Det betyder, at forventet 2.500 af de ældste borgere vil blive vaccineret i løbet af næste uge (der ventes en 110 procents udnyttelse af vaccinen).

Det vurderes, at dette rækker til at vaccinere borgere på 93 år og ældre, som ikke allerede er vaccineret eller har modtaget en invitation til vaccination, som ønsker vaccination. Det er således de allerældste borgere i regionen, som nu kan se frem til at modtage en invitation i eboks eller via brev. Region Hovedstaden starter vaccinationen af de ældste borgere op mandag den 8. februar.

Vaccineres i vaccinationscentre

Vaccination med Moderna vaccine vil i første omgang foregå i regionens seks vaccinationscentre i Ballerup, Bella Centret, Øksnehallen, Ishøj, Hillerød og Bornholm.

LÆS OGSÅ:  Opråb fra dyreværnsorganisation: Glem ikke årsagen til Covid-19

”Den første leverance af Moderna har begrænset størrelse og kommer i glas med 10 vacciner i hver, ligesom der er tale om en ny vaccinetype og dermed også nogle lidt andre procedurer for optræk, transport m.v. Derfor har vi valgt at starte op med at tage vaccinen i brug i vores seks vaccinationscentre,” siger lægefaglig vicedirektør og leder af regionens vaccinetaskforce, Jonas Egebart.

De inviterede borgere kan selv eller med hjælp fra pårørende booke tid til vaccination via Vacciner.dk, ligesom alle 29 kommuner i regionen får mulighed for at reservere et tidsrum til et nærmere fastsat antal borgere, og således hjælper med tidsbestilling og transport, hvis dette er relevant.

Regionen opfordrer pårørende til at hjælpe med at holde øje med invitationen i eBoks eller postkassen samt at hjælpe de ældre med transport til vaccinationsstedet.

Revaccination med Pfizer-BioNTech fortsætter

Region Hovedstadens Apotek har i dag modtaget en ny leverance af COVID-19- vacciner fra Pfizer-BioNTech, som i løbet af de næste dage skal bruges til den anden og sidste vaccination af både borgere og personale, der fik første stik i starten af januar.

”Det så på et tidspunkt lidt svært ud, fordi vi fik for få vacciner leveret, men som det ser ud lige nu, så lykkes det at få vaccinerne til at række til de borgere, som har booket tid til færdigvaccinering i denne uge,” siger Jonas Egebart.

LÆS OGSÅ:  Efter nye rejsevejledninger: Så mange danskere vil på ferie i udlandet

Nye 1. vaccinationer til de borgere, som allerede har modtaget en invitation, men som venter på ledige tider, må desværre vente lidt længere. Udmeldingen fra Sundhedsstyrelsen er, at nye 1. vaccinationer er reserveret de ældste medborgere.

 

Har du generelle spørgsmål om vaccination?

Hvis du ikke kan finde svar på www.sst.dk/corona, kan du

ringe til coronahotline på (+45) 70 20 02 33 – tast 1.

 

Har du ikke NemID og skal booke eller ændre tid til vaccination?

Ring til Region Hovedstaden på tlf. 38 66 00 00

Telefonnummeret kan også bruges af borgere med NemID,

der har svært ved selv at booke eller ændre tider på

www.vacciner.dk.

 

Åbningstider: Hverdage 08-17

Weekend og helligdage 08-16

Der er oftest kortest ventetid på telefonen om eftermiddagen