Folketinget pisker en antisemitisk stemning op

Statsminister Mette Frederiksens tur til Israel møder stærk kritik blandt de fleste folketingspartier, som beskylder statsministeren for at ”tage vacciner ud af armene på palæstinenserne”.

Det er faldet flere partier for brystet, at Mette Frederiksen er villig til at købe overskydende doser fra Israel. ”Jeg vil have en dårlig smag i munden, hvis vi river vaccinerne ud af armen på palæstinenserne”, siger Martin Lidegaard fra De Radikale til Berlingske.

Både den israelske regering og Israels ambassade i Danmark fastholder, at Israel absolut ingen juridiske forpligtelser har for palæstinensernes vaccineforsyning.

Israeler henviser til Oslo-aftalen, som blev vedtaget i 1990’erne, hvoraf det sort på hvidt fremgår, at Det Palæstinensiske Selvstyre selv har ansvaret for sundhedssektoren på Vestbredden og i Gaza.

Historisk har Danmark været førende, når det gælder om at forsvare palæstinenserne og besynge tostatsløsningen. Fredsaftalerne mellem Israel og sunniarabiske lande er imidlertid et klokkeklart dementi af mange års analyse, at årsagen til de fleste konflikter i Mellemøsten er den uafklarede strid mellem Israel og palæstinenserne. Hvis man gennemførte en tostatsløsning, ville alt løse sig, mener man. Denne fejlagtige analyse er blevet grundigt overhalet af udviklingen i relationerne mellem Israel og landets arabiske naboer.

Den såkaldte palæstinensiske sag er røget ned på den politiske dagsorden over hele verden, også i EU, hvor man ikke har lyst til at udfordre Israel. Den palæstinensiske sag er yt.

Danske politikere, der støtter palæstinensiske dagdrømmerier om en tostatsløsning, er reelt medskyldige i mange palæstinenseres død, idet både Det Palæstinensiske Selvstyre og Hamas opfatter Danmarks støtte til den palæstinensiske sag som udtryk for, at deres terrorstrategi rettet mod Israel virker.

Ikke overraskende er Danmark et af de lande i verden, der bidrager mest til det korrupte palæstinensiske styre. Udenrigsministeriet anser det ikke-eksisterende land Palæstina som et prioritetsland og har i 2017 bevilget 450 mio. kr. til palæstinensiske terrororganisationer. Pengene, der skal udbetales over fem år, går dels til korrupte palæstinensiske politikere, og dels til tunneller og raketter, der rammer civilbefolkningen i Israel.

Danmark støtter også palæstinensernes store ven, det iranske præstestyre, ved at boykotte USA’s sanktioner mod Iran – et grusomt regime, som undertrykker sin egen befolkning, støtter terror og krigsførelse i sine nabolande og sender regulære dødspatruljer til Europa, herunder Danmark.

Danmarks dogmatiske Mellemøst-politik, der placerer landet på det palæstinensiske taberhold, er en blindgyde, som kun de håbløse sager havner i.

André Rossmann

 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)