Foreløbig fem domme på i alt 38 års fængsel i stor narkosag

De dømte har medvirket til indsmugling af store mængder narkotika fra Holland til Danmark.

Syd- og Sønderjyllands Politi har igennem en længere periode efterforsket en gruppe personer fra Sønderjylland, der mistænkes for indsmugling og salg af store mængder narkotika i form af bl.a. kokain, MDMA, amfetamin og hash.

Indsmuglingen er sket fra Holland til Danmark.

I begyndelsen af maj måned i år anholdt Syd- og Sønderjyllands Politi på baggrund af efterforskningen syv personer, der alle blev varetægtsfængslet. Efterfølgende er yderligere seks personer blevet anholdt og varetægtsfængslet.

Foreløbig er i alt fem personer blevet dømt ved retten i Sønderborg for indsmugling og salg af narkotika.

Senest er en 21-årig mand fra Tønders opland blevet idømt ni års fængsel, mens en 22-årig mand fra Aabenraa er blevet idømt fem års fængsel.

Begge modtog dommene.

Tidligere er en 20-årig mand fra Aabenraa blevet idømt seks års fængsel, mens en 21-årig mand fra Aabenraa blev idømt otte års fængsel. Begge modtog også dommene.

En 22-årig mand fra Aabenraas opland, der blev idømt 10 års fængsel, ankede sin dom til Vestre Landsret. Landsretten stadfæstede afgørelsen i sidste uge.

De fem er alle begyndt afsoningen efter dom. Det er endnu uklart, hvornår de øvrige otte varetægtsfængsledes sager kommer for retten.

Da varetægtsfængslingerne i sagerne mod de personer, der endnu ikke har fået dom, er sket for lukkede døre – og da der således fortsat er efterforskning i gang – kan Syd- og Sønderjyllands Politi ikke oplyse yderligere.

LÆS OGSÅ:  Tre mænd dømt for organiseret salg af kokain