Forlængelse af visitationszone i Vollsmose

Fyns Politi meddeler, at visitationszonen, der udløber torsdag den 13. august klokken 15 bliver forlænget i yderligere to uger således, at den er gældende frem til torsdag den 27. august 2020 klokken 15. Det er politiets vurdering, at det er nødvendigt for fortsat at forhindre utryghedsskabende kriminelle handlinger i området.

”Vores efterforskning viser, at konflikten mellem de to stridende grupperinger i området ikke er ophørt. Desuden har der været anvendt skydevåben i forbindelse med konflikten, og det fik fatale følger for en borger, den 24. juni afgik ved døden, efter han blev ramt af skud. Det er derfor min vurdering at for at sikre trygheden og sikkerheden for borgerne i området, så er det nødvendigt endnu en gang at forlænge visitationszonen”, siger politidirektør Arne Gram fra Fyns Politi.

Visitationszonen blev oprettet torsdag den 18. juni 2020, efter der sent om aftenen dagen forinden blev afgivet skud omkring Fyrreparken i Vollsmose. Der blev i den forbindelse ikke meldt om tilskadekomne.

Onsdag den 24. juni om aftenen blev der endnu en gang afgivet skud. En 31-årig mand blev ramt og afgik ved døden. Med baggrund i efterforskningen er det intet, der tyder på, at den dræbte havde noget tilhørsforhold til de to stridende grupperinger.  Også en anden 31-årig mand blev ramt af skud og såret. Denne mand har tilhørsforhold til de stridende grupperinger.

LÆS OGSÅ:  Efter skyderi: Nu indfører Københavns Politi visitationszone

På den baggrund blev der torsdag den 25. juni 2020 oprettet en skærpet strafzone. Den skærpede strafzone udløber torsdag den 13. august 2020 klokken 15. Den forlænges ikke, da der ikke er fundet grundlag for en forlængelse.