Fornuftens stemme i klimadebatten

Dommedagsscenarierne om snarlig klimaundergang er imidlertid både overdrevne og skadelige, mener professor på DTU, Kirsten Halsnæs, som er en af landets førende klimaforskere. Hun mener, at klimadebatten er blevet for skinger og opkørt. For hende er løsningen at kravle ned fra det høje træ og gøre det attraktivt for Indien og Kina at bruge vedvarende energi. Det skriver Berlingske.

Kirsten Halsnæs mener, at klimakampen vindes ved at bevare jordforbindelsen og løse problemerne med praktisk samarbejde og økonomiske incitamenter i stedet for moralsk fordømmelse. Derfor er det for eksempel overdrevet at tale om at droppe flyrejser og kød. ”Jeg mener, at vi, selv om vi er klimaforskere, skal opføre os som almindelige mennesker i stedet for at gå foran som en moralsk elite og sige, at vi er meget bedre mennesker. Vi skal hellere lægge vægt på at gøre det billigste og mest effektive i forhold til klima, og det handler ikke om at forsage flyrejser og holde op med at spise kød. På verdensplan handler det om omlægning af energisektoren, kulforbruget, energibesparelser, undgå madspild og mange andre ting. Jeg synes ikke, det er specielt godt, at klimaforskere skal anvise folk den moralsk rigtige levevis”.

Og hun tilføjer: ”Jeg synes, det bliver kørt op til, at det hele bryder sammen. Men man kan jo se i FN’s klimarapporter, at der ikke er detaljeret evidens for, at der vil være særlig stor forskel på, om temperaturen stiger halvanden eller to grader.”

24NYT: En lang række opportunistiske klimaforskere som f.eks. Katherine Richardson fra KU har i de seneste år understøttet den klimahysteriske fortælling om, at en 2-graders temperaturstigning kan føre til en uafvendelig ændring af klimaet og leveforholdene på kloden. Men det er noget udokumenteret vrøvl.

Klimadebatten herhjemme har desværre fået en religiøs karakter, der både hæmmer rationelle argumenter og tolerancen over for afvigende synspunkter. Årtier med skrækkampagner og overdrivelser om klimaændringer har ikke udrettet noget som helst. De har kun produceret skræmte børn, hysteriske overskrifter og imponerende politiske løfter, der aldrig bliver indfriet.

Trods 23 klimakonferencer kommer verdens forsyning med energi fortsat overvejende fra fossile kilder og CO2-udledningen slår rekorder. Andelen af verdens energiforsyning, der kommer fra fossile kilder, har ligget stabilt igennem de sidste 20 år. I 2000 var den 80%, i 2006 81% og i 2017 81%.

Investorernes penge strømmer fortsat ind i selskaber, der tjener penge på den fossile brændstoføkonomi. Godt og vel 40 pct. af værdien af verdens aktiemarked er på den ene eller anden måde knyttet til den fossile brændstoføkonomi.

I Danmark misbruges symbolpolitiske mål på klimaområdet til at forvandle penge beregnet til at bekæmpe klimaforandringer til erhvervsstøtte til den grønne mafia, som har en direkte økonomisk interesse i at fremme grønne projekter.

Flere og flere danske virksomheder kaster sig ind i klimakampen, fordi det er sexet og får dem til at fremstå grønne og moderne. Men virkeligheden er, at dansk energi- og klimapolitik er virkningsløs i forhold til den globale CO2-udledning og skadelig ud fra et samfundsøkonomisk synspunkt.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)