Forskere giver nye perspektiver på prostitution- – Debatmødet på Christiansborg

Aalborg Universitet og det europæiske forskningsnetværk COST Action ProsPol inviterer d. 30. marts kl. 17.00-18.30 til debatmøde om den danske og svenske prostitutionslovgivning på Christiansborg. Det sker som led i en international konference om salg af sex, der afholdes i København.

Fra 28. til 31. marts sætter forskere fra Institut for Kultur og Globale Studier på Aalborg Universitet og 155 af deres kollegaer fra 28 lande ved konferencen”Displacing Sex for Sale” i København fokus på prostitution i en global verden.

Som en del af konferencen afholdes der den 30. marts et debatmøde på Christiansborg om den danske og svenske prostitutionslovgivning, hvor seks repræsentanter fra diverse danske og svenske organisationer vil diskutere, hvilken rolle sexarbejderorganisationerne spiller, hvordan de forskellige NGO’er og offentlige organisationer samarbejder, og hvilken slags hjælp der ydes. Med disse punkter åbnes der op for, hvordan den svenske og danske lovgivning sætter rammerne for det forskellige sociale arbejde i de to lande.

LÆS OGSÅ:  Slotsvandmøllen skal male igen

– Når omverdenen retter blikket mod Norden, refereres der ofte til ”den nordiske model”, men her adskiller Danmark sig fra resten af Norden, da Danmark ikke har forbudt køb af sex. Ved at se på, hvordan de forskellige organisationer arbejder indenfor de respektive lovgivninger, spørger vi: ”Hvordan skal den nordiske model forstås?”, siger Malene Spanger, som er lektor på Institut for Kultur og Globale Studier og medarrangør af konferencen og debatmødet.

Fokus på salg af sex på nettet, i byrum og til OL
På konferencen, som afholdes på Aalborg Universitets campus i Sydhavnen, giver forskere gennem oplæg, taler og debatter nye perspektiver på prostitution og sætter blandt andet fokus på, hvad de nye teknologier betyder for salg af sex, byrummets betydning for salg af sex, sexarbejderes rettigheder, sexarbejde og OL i Rio samt både mænd og kvinder som kunder.

LÆS OGSÅ:  Klumme: Tørklædets diskrete charme

– Konferencen markerer afslutningen på forskningsnetværket COST Action ProsPols fireårige aktiviteter, og vi håber på denne måde at udfolde de dynamikker, der karakteriserer salg af sex, og udvide vores forståelse af salg af sex og prostitution, siger Malene Spanger.

Fakta:

– Debatmødet finder sted i fællessalen på Christiansborg den 30. marts kl. 17.00-18.30

– Her deltager tre organisationer fra Sverige: Mika Malmö Syd, regionkoordiator mot människohandel, Rose Alliance og RFSU, samt tre organisationer fra Danmark: Sexarbejdernes Interesseorganisation (SIO), Reden International og Gadejuristen

– Konferencen Displacing Sex for Sale afholdes på Aalborg Universitet i København, A.C. Meyers Vænge 15, 2450 København SV

– Konferencen er et arrangement i samarbejde mellem COST Action ProsPol (Comparing European Prostitution Policies: Understanding Scales and Cultures of Governance), Aalborg Universitet og University of Essex

LÆS OGSÅ:  Tankmad får kvalitetsløft med nyt madkoncept

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb