Forskning: Indvandrerbilister er langt farligere – 270 procent oftere indblandet i en trafikulykke

Det er især indvandrere fra Nordafrika og Mellemøsten, der gør trafikken farlig, viser forskning.

Bilister med indvandrerbaggrund har større risiko for at være indblandet i trafikulykker. Det viser forskning fra det svenske Vej og Transportforskningsinstitution, VTI.

Mohammad-Reza Yahya er født i Iran men kom til Sverige for 16 år siden. Ifølge ham bør kendskab til trafikken være en del integrationspolitiken.

“Da jeg efter et par år i Sverige købte bil, indså jeg, at jeg ikke kører som svensker. I for eksempel rundkørsler foregår det helt anderledes end i Iran. Der er det den som er i rundkørslen, der holder tilbage. I Sverige er det omvendt,” fortæller Mohammad-Reza Yahya, der selv er forsker i VTI.

Indvandrere har ringere trafikkundskab

“Svenskere er opdraget fra de er børn til at forstå trafikken. Den viden savnes hos mange indvandrere. Dette er grunden til forskellene i statistikken,” forklarer Nils Petter Gregersen, der også er forsker ved VTI.

Ifølge VTI er indvandrerbilister 270 procent oftere indblandet i en trafikulykke end personer født i Sverige. Og det især personer med nordafrikansk og mellemøstlig baggrund, der kører farligt i trafikken.

“Vi er nødt til at have en ordentlig snak om det her, hvis statistikkerne skal blive bedre,” mener Mohammad-Reza Yahya.

En del af løsning skal ifølge VTI være, at indvandrere vælger et andet transportmiddel en bilen. Det svenske forskningsinstituttet vil nu undersøge, om indvandreres manglende evne til at forstå bussernes køreplaner spiller en rolle. Det skal også undersøges, om træning i cykling og undervisning i, hvordan rabatsystemet på togbilletter kan mindske antallet af uheld med biler.

LÆS OGSÅ:  VOLDSOM VIDEO! Hundredevis af indvandrere amok – "borgerkrigslignende tilstande"

Oplever du generelt indvanrertrafikanter som farligere? Skriv din mening i kommentarfeltet herunder.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)