Forsvarsministeren har svækket det danske forsvar

Forsvarsminister Trine Bramsens (S) greb om Forsvarets øverste ledelse er blevet så fast, at det er i færd med at svække dansk militær og kan så tvivl om de militærfaglige anbefalinger, der er afgørende for landets sikkerhed. Venstre vil derfor adskille Forsvarets øverste ledelse fra Forsvarsministeriet og gøre det til en selvstændig enhed, skriver Berlingske.

”En stribe nuværende og tidligere ansatte i Forsvaret, såvel almindelige soldater som højtstående officerer, har kritiseret Bramsen for at gøre skade på Forsvarets troværdighed i offentligheden og på respekten for forsvarschefen på de indre linjer.

Militærfaglighed er fortrængt af politiske præferencer, idet militærfaglige anbefalinger skal igennem et politisk filter, inden de når frem til Folketinget.

’For os handler det om, at vi skal kunne have tillid til, at den militærfaglige rådgivning, vi modtager, er uafhængig. Jeg har tillid til forsvarschefen, men tilliden til ministeren kan ligge på et meget, meget lille sted’, siger Jakob Ellemann-Jensen (V)”.