Forsvarsministerens kulegravning er spil for galleriet

I lyset af skandalen i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse vil ministeriet nu foretage en kulegravning af Forsvarets indkøb. Men ministeriet kunne have reageret på sine egne rapporter, hvor hullerne i Forsvarets indkøb er velbelyst. I stedet har man ventet, til problemet blev offentligt kendt. Det skriver Berlingske.

Men for at ”kulegrave” indkøbsområdet behøver ministeriet nemlig bare at slå op i sine egne interne rapporter. Det drejer sig om rapporterne fra Forsvarsministeriets Interne Revision, som rutinemæssigt undersøger, om netop indkøbene på forsvarsområdet foregår på en forsvarlig måde.

Forsvarsministeriets Interne Revision har senest i februar 2018 beskrevet i detaljer, at der er alvorlige problemer med ikke blot indkøbene i Ejendomsstyrelsen, men også i de øvrige styrelser under Forsvarsministeriet.

Forsvarsministeriets Interne Revision skriver endda utvetydigt, at man i ministeriets regnskabsstyrelse har været opmærksom på problemet i årevis, men at man med åbne øjne har undladt at gribe ind.

Med andre ord fremstår det mest af alt som krisekommunikation, når man i Forsvarsministeriet nu vil til at granske det i forvejen velbelyste område, efter at offentligheden har fået kendskab til sagen.

Kommentarer