“Fortællersken” – Ny roman om brudte kærlighedsforhold og overraskende sejre

Hans Emilling er en ung nordmand, der strejfer om i Paris. En aften bliver han fanget af en ældre aristokratisk udseende kvinde, Andrée de Destinelle, der fortæller historier på gaden om en kvinde, som vokser op på et gods, men som i en ung alder flygter fra sin familie og dens forventninger.
«Efter at have oplevet Fortællersken på Place Furstenberg var Hans Emilling opflammet af én tanke: at møde hende på tomandshånd. Fra han havde hørt de første ord fra hendes mund, havde han fornemmet, at Andrée de Destinelle kendte til afgrunde i tilværelsen, som han selv færdedes hjemmevant i.»
Hans og Andrée mødes en dag, og nu beder hun Hans om at fortælle om sig selv. Hermed bliver læseren draget ind i både Andrées og Hans Emillings sanselige fortælleunivers.

“Fortællersken” er en roman, der bærer præg af forfatterens begejstring for Karen Blixens skrivestil. Jørgen Stormgaard har et smukt og let arkaisk sprog, som gør læsningen af de medrivende fortællinger til en nydelse.
Et hovedtema er de mange brudte kærlighedsforhold og overraskende sejre, der fører til en afklaring. Handlingen foregår både i Frankrig, Danmark og Norge.

Udkom 26.5.2020
235 sider, pris 225 kr, E-bog 95 kr.

Jørgen Stormgaard (f. 1958) er cand.mag. i fransk og engelsk. Han har undervist på Københavns Universitet og gymnasiet. Siden 1996 har han fungeret som foredragsholder. Han har udgivet fire bøger om Karen Bilen. “Fortællersken” er hans debut som romanforfatter.