Fra revisor til burgerboss: ”Jeg så en mulighed for at redde noget stort”

Efter opkøbet af burgerkæden Rumbles, der nu går under navnet Bøff Burgerbar, sætter Søren Hall Hviid Larsen nu alt ind på ordentlighed og strømlining. I 2021 forventes sorte tal på bundlinjen.

Søren Hall Hviid Larsen, der i 2019 købte aktiverne hos den populære men konkursramte burgerkæde, Rumbles, har det sidste halvandet år kæmpet for at få sin nyligt erhvervede forretning op at stå på benene. Foto: PR.

Søren Hall Hviid Larsen, der i 2019 købte aktiverne hos den populære men konkursramte burgerkæde, Rumbles, har det sidste halvandet år kæmpet for at få sin nyligt erhvervede forretning op at stå på benene.

Året 2021 markerede starten på en ny strategi, hvor burgerkæden skiftede navn til Bøff Burgerbar. Udgangspunktet var at skabe en strømlinet forretning, hvor visuel identitet og procedurer i køkkenet bliver de samme på samtlige af kædens restauranter. Søren Hall Hviid Larsen kalder det ”ordentlighed”, og det er hans tilgang til at få styr på basisforretningen.

– Da jeg erhvervede forretningen i 2019, var der ikke styr basisforretningen. Der var ingen generelle retningslinjer og procedurer, og budgetterne sejlede. Alligevel var jeg ikke i tvivl om, at kæden skulle være mit næste væksteventyr. Det er mit mål, at 2021 skal blive året, hvor vi strømliner forretningen med henblik på at indfri burgerkædens potentiale i Danmark og igangsætter en udvidelse, fortæller Søren Hall Hviid Larsen.

Fra ti til et hundrede procents ejerskab

Egentlig lå det aldrig i kortene, at Søren skulle eje en burgerkæde.

Året var 2018, da han første gang mødte de to unge ildsjæle bag burgerkæden Rumbles. Søren arbejdede fuldtid i eget revisionsselskab, og burgerkædens indehavere havde kritisk brug for rådgivning om budgettering og udgiftsstyring. På kort tid forelskede han sig i kæden og dens potentiale, og i 2019 købte han derfor 10 procent af forretningens ejerandele.

Det førte til et kritisk vendepunkt i Sørens karriere, da Rumbles i 2019 gik konkurs.

– Jeg så muligheden for at redde noget stort, og derfor købte jeg restaurantkædens aktiver med henblik på at drive forretningen videre. Jeg har ikke fortrudt beslutningen på noget tidspunkt, men det har været og er fortsat en hård kamp at få forretningen op at køre, siger Søren Hall Hviid Larsen, der i dag er ansvarlig for alt fra medarbejderhåndtering og økonomi til vareindkøb hos Bøff Burgerbar.

Forventer sorte tal på bundlinjen i 2021

Bøff Burgerbars nye identitet og strategi for ordentlighed er startskuddet på et år, hvor Søren regner med at vende underskud til overskud. Her er Sørens evner fra faget som revisor helt afgørende.

– Siden 2019 er salget på restauranterne steget med næsten 50 procent. Samtidig har vi stort fokus på udgiftsstyring, procesoptimering og andre projekter, der skal gøre forretningen mere effektiv og eftertragtet. Min baggrund som revisor er en klar fordel, da det giver mig de redskaber, jeg har brug for, for at få forretningen op at køre, afslutter Søren Hall Hviid Larsen.