Frivillige samler 32,4 millioner kr. ind ved Kræftens Bekæmpelses landsindsamling

Flere end 25.000 frivillige gik i dag fra dør til dør for at samle ind ved Kræftens Bekæmpelses årlige landsindsamling. – Det store engagement og den folkelige opbakning gør et kæmpe indtryk, siger Leif Vestergaard Pedersen, direktør i Kræftens Bekæmpelse.

Tusindvis af frivillige samlede søndag 8. april 32,4 millioner kr. ind ved Kræftens Bekæmpelses landsindsamling. Resultatet glæder Leif Vestergaard Pedersen, direktør for Kræftens Bekæmpelse.

– Vi er dybt taknemmelige og rørte over den enorme folkelige opbakning. Det gør et kæmpe indtryk, at så mange danskere vælger at bruge deres søndag på at samle ind til kræftsagen, siger Leif Vestergaard Pedersen.

Flere end 25.000 frivillige var på gaden med indsamlingsbøtter. De indsamlede penge er med til at gøre en stor forskel. Hver gang der samles 100 kr. ind, går 61 kr. til forskning, 20 kr. til patientstøtte, 16 kr. til forebyggelse og 3 kr. til administration.

Dybt taknemmelig

– Det er en imponerende indsats, der er ydet i dag. Både blandt de mange indsamlere og dem, som har givet et bidrag. Den støtte, vi får fra befolkningen, er med til at bane vejen for, at vi kan hjælpe dem, der rammes af kræft, og at vi kan støtte forskningen mod kræft, understreger Leif Vestergaard Pedersen.

Ind til videre er pengene fra indsamlingsbøtterne, sms, MobilePay og donerede beløb fra erhvervslivet talt op. Oveni kommer det beløb, danskerne har givet via girokort, bankoverførsel og sms. Det tælles op senere.

LÆS OGSÅ:  Klumme: Stop dog denne snak om integration

Sidste år blev der på dagen optalt 34,1 millioner kr., mens det samlede resultat løb op på næsten 35,7 millioner kr.

At dagens indsamlingsresultat ikke helt når 2017-niveau, kommer ikke bag på Leif Vestergaard Pedersen.

– Når vejret er godt, rykker danskerne udenfor, og færre træffes derhjemme. Samtidig har vi i år hørt fra lokale indsamlingsledere, at det nogle steder har været svært at skaffe nok indsamlere. Flere organisationer end tidligere laver lige som Kræftens Bekæmpelse landsdækkende indsamlinger, og derfor er der mere end nogensinde rift om de flittige frivillige over hele landet, siger Leif Vestergaard Pedersen.

– Set i det lys synes jeg, det er fantastisk godt gået, understreger han.

Live-udsendelse på Facebook

For andet år i træk dækkede Kræftens Bekæmpelse landsindsamlingen på Facebook, hvor de to kendte tv-navne Lene Beier og Thomas Skov ledte danskerne gennem et stort liveshow, der kørte hele eftermiddagen. De to værter talte med nogle af de mange indsamlere, og de interviewede forskere, patienter og pårørende. Der blev stillet om til frivillige flere stedet i landet.

– Det har været helt fantastisk at være rundt i hele Danmark og møde nogle af de fantastiske frivillige. Og det har været dejligt at mærke, at danskerne trods det gode vejr, har fulgt med på Facebook og delt, liket og kommenterer vores indslag i stor stil, siger fortæller Jannick Blaksmark, der er chef for sociale medier i Kræftens Bekæmpelse.