FRYD! Kørte om kap på motorvej: Fik sin bil beslaglagt

Københavns Vestegns Politi har beslaglagt en privat bil efter føreren blev sigtet for at køre kap- og væddeløbskørsel med 229 km/t på Køge Bugt Motorvejen ved Ishøj.

Retten i Glostrup har i en kendelse besluttet, at Københavns Vestegns Politi kunne beslaglægge en Ford Focus RS, fordi den 26-årige ejermand kørte 229 km/t på Køge Bugt Motorvejen fredag aften den 30. august.

Som en del af den særlige indsats rettet mod motorinteresserede, som erfaringsmæssigt skaber utryghed, motorstøj og hjulspin rundt om på parkeringspladser, blev en civil færdselspatrulje kl. 23.15 opmærksom på to biler, som i meget høj fart kørte efter hinanden på motorvejen.

“De kørte om kap med langt over 200 km/t på en strækning med andre helt almindelige trafikanter i normal hastighed – og det er en skærpende omstændighed. Med så høje hastigheder kan det nemt gå helt galt og ende fatalt,” siger vicepolitiinspektør Søren Enemark, Københavns Vestegns Politi.

Færdselsbetjentenes fartmåling af den ene bil viste, at den kørte 1.282 meter på 20,1 sekunder. Det svarer til en gennemsnitshastighed på 229,6 km/t, hvor man må køre 110 km/t. Føreren blev på stedet sigtet for at have kørt kap- og væddeløbskørsel mellem andre trafikanter med den hastighed.

Med rettens kendelse i hånden hentede politiet efterfølgende bilen hos ejeren. Den kostede omkring 500.000 kroner fra ny og er nu i politiets varetægt.

LÆS OGSÅ:  Hver femte mand risikerer at blive spritbilist

En fartoverskridelse over 100 procent koster førerretten, og nu er anklagemyndigheden ved at vurdere, om sagen er så alvorlig, at der bør lægges op til en frihedsstraf. Dertil kommer, at bilen kan blive konfiskeret og solgt af staten.

“Hen over sommeren har vi haft et løbende fokus på disse gaderæsarrangementer, som flytter rundt, og det fortsætter vi med,” siger vicepolitiinspektør Søren Enemark.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)