Fup-firma fik næsten 2 mio. kroner for at “hjælpe” 18-årig flygtning ud af kriminalitet

Flygtninge. Arkivbillede.
Flygtninge. Arkivbillede.

 

 

Myndighederne troede at de 1,9 millioner svenske kroner, som et privat selskab skulle have årligt for at tage vare på en 18-årig uledsaget flygtning, gik til et seriøst foretagende. Det skulle vise sig ikke at være tilfældet.

Det skriver det flere svenske medier.

Det må have lydt som en god investering, idet det pågældende firma oven i købet hævdede at kunne hjælpe den 18-årige flygtning ud af både kriminalitet og misbrug.

Måtte slet ikke drive virksomhed

Efter firmaet havde fået det store beløb af staten – altså de svenske skatteydere –  fandt de svenske sociale myndigheder imidlertid ud af, at firmaet nok havde lovet mere end det kunne holde.

Dels havde firmaet slet ikke tilladelse til at bedrive virksomhed, dels blev den unge mand flyttet fra sted til sted, firmaet havde ikke udfærdiget rapporter om den anbragtes tilstand og udvikling, og myndighederne var ikke i stand til at kontakte firmaet, da det havde lukket deres telefon.

Helt absurd blev det, da de svenske sundhedsmyndigheder ville kontrollere forholdene hos firmaet, hvilket mislykkedes, da det ikke havde en fysisk adresse.

Måske er det blot et enkeltstående tilfælde af sjusket forarbejde af myndighederne kombineret med et svindler-foretagende, men noget tyder på at svindel inden for sundhedssystemet er tiltagende, velnæret af den massive indvandring.