Fupopkald fra politiets telefonnummer 46351448

Kl. 17.40 lørdag fik politiet i Midt- og Vestsjællands politikreds den første henvendelse fra en 66-årig mand fra Solrød Strand, der som den første kunne fortælle om et mærkeligt telefonopkald. I telefonens display var anført Midt- og Vestsjællands Politis telefonnummer 46351448, og ”politimanden” havde sagt, at den 66-årige havde godkendt en låneansøgning på et større beløb. Det havde den 66-årige ikke og blev straks mistænksom, hvilket blev bekræftet, da ”politimanden” oplyste, at han ville ringe fra et andet telefonnummer, hvilket han gjorde. Opkaldet besvarede den 66-årige dog ikke, men ”politimanden” var bekendt med anmelderens fulde navn.

Kl. 18.18 kontaktede en 73-årig mand fra Hadsund politiet, fordi han af en ”politimand” fra Midt- og Vestsjællands Politi havde brug for hans personnummer til oprettelse af et lån. ”Politimanden” havde præsenteret sig med et navn og et tjenestenummer samt kort efter ringet fra et andet telefonnummer end det første telefonnummer, der havde været politiets telefonnummer 46351448. Til sidste ville ”politimanden” sende en patrulje til den 73-åriges bopæl, men det skete i sagens natur ikke i virkeligheden.

Kl. 18.32 oplyste en 43-årig mand fra Hedehusene, at en ”politimand” fra Midt- og Vestsjællands Politi skulle have oplyst mandens personnummer til brug for oprettelse af et lån. Det afviste den 43-årige, der kunne oplyse, at politimanden først havde ringet fra tlf.nr. 46351448 og kort efter fra et andet telefonnummer.
Kl. 18.38 henvendte en 51-årig kvinde fra Bredebro sig til Midt- og Vestsjællands Politi med oplysninger om en mærkelig ”politimand”, som havde henvendt sig fra telefonnummer 46351448. Han havde forsøgt at lokke personlige oplysninger ud af den 51-årige, som skulle have overført et større kontantbeløb. Den 51-årige afbrød blot telefonsamtalen.

LÆS OGSÅ:  Falsk politimand på spil

Midt- og Vestsjællands Politi har noteret sig disse henvendelser fra borgere, der har handlet helt korrekt, fordi de ikke lod sig narre af den falske ”politimand”. Politikredsen har tidligere fået henvendelser fra borgere i hele landet, idet borgerne var ringet op fra telefonnummeret 46351448, og hvor en mand havde præsenteret sig for at være ansat i politiet. Hvis man er i tvivl om et opkalds ægthed, kan opkaldet afbrydes, hvorefter man kan kontakte den politikreds, som den falske ”politimand” oplyste at være fra, for at få af- eller bekræftet, om politiet ønsker kontakt. Politiet er også bekendt med, at der findes programmer og lignende til mobiltelefoner, der kan programmeres til at ringe fra et selvvalgt nummer uagtet telefonens rigtige nummer. Midt- og Vestsjællands Politi kan oplyse, at de foreløbige undersøgelser i de seneste opkald tydede på, at opkaldene kom fra en person, der anvendte et taletidskort uden personligt registrerede brugeroplysninger.