GAK-GAK! H&M fjerner “allah-strømper” fra butikker og siger undskyld til muslimer

H&M kunne fornyligt introducere en ny model af baby-sokker. På sokkerne var påsyet et Lego-motiv, men – selvom det nok vil komme bag på de fleste – gik der ikke længe, før muslimer havde fundet en anledning til at føle sig krænket over sokkerne.

En person, som formentligt er af somalisk baggrund, mente, at en del af de sytrådene, der former LEGO-illustrationen og som forestiller boringen fra et værktøj, der hopper mod jorden, kunne minde om ordet “allah” – hvis man vendte sokkerne på hovedet.

 

H&M siger undskyld

“Vi undskylder hvis emnet på produktionen har såret nogen og modtager tilbagemelding”, har  H&M nu oplyst via sociale medier.

 

“Vi stræber altid efter at tilbyde produkter, som vi tror vores kunder vil sætte pris på. Udskriften på sokken repræsenterer en figurativ figur, og at det ville være et tegn på noget andet, er helt tilfældigt,” fortsætter H&M.

LÆS OGSÅ:  VIDEO: Her bliver en kæmpe gruppe muslimer angrebet af græske hooligans

H&M siger endvidere på sociale medier, at det hele tiden ser ud over sit sortiment og beklager, at motivet har såret nogle. Det skriver det svenske medie expressen.

Hvad mener du om allah-strømperne? Kan du forstå, at de kan virke stødende for muslimer eller synes du, det er noget pjat? Skriv gerne din mening i kommentarfeltet under videoen.

 

 

Kommentarer