GAK-GAK! H&M fjerner “allah-strømper” fra butikker og siger undskyld til muslimer

H&M kunne fornyligt introducere en ny model af baby-sokker. På sokkerne var påsyet et Lego-motiv, men – selvom det nok vil komme bag på de fleste – gik der ikke længe, før muslimer havde fundet en anledning til at føle sig krænket over sokkerne.

En person, som formentligt er af somalisk baggrund, mente, at en del af de sytrådene, der former LEGO-illustrationen og som forestiller boringen fra et værktøj, der hopper mod jorden, kunne minde om ordet “allah” – hvis man vendte sokkerne på hovedet.

 

H&M siger undskyld

“Vi undskylder hvis emnet på produktionen har såret nogen og modtager tilbagemelding”, har  H&M nu oplyst via sociale medier.

 

“Vi stræber altid efter at tilbyde produkter, som vi tror vores kunder vil sætte pris på. Udskriften på sokken repræsenterer en figurativ figur, og at det ville være et tegn på noget andet, er helt tilfældigt,” fortsætter H&M.

H&M siger endvidere på sociale medier, at det hele tiden ser ud over sit sortiment og beklager, at motivet har såret nogle. Det skriver det svenske medie expressen.

Hvad mener du om allah-strømperne? Kan du forstå, at de kan virke stødende for muslimer eller synes du, det er noget pjat? Skriv gerne din mening i kommentarfeltet under videoen.

 

 

Del gerne artiklen på FacebookShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
     

HUSK: 24NYT modtager IKKE mediestøtte. Du kan hjælpe os ved at tegne et abonnement på 1,- om dagen. Klik her. https://24nyt.dk/abonnement/

Kan du lide vinklingerne på 24NYT? Få avisen leveret gratis på mail

Del gerne artiklen på Facebook:

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb