GAK-GAK! Macron beordrer 130 terrorister “hjem” til Europa

Frankrigs præsident vil transportere 130 terrorister “hjem” fra Syrien.

Den franske præsident Emmanuel Macron har beordret godt 130 terrorister fra Syrien til Frankrig. Terroristerne har fransk statsborgerskab, og derfor mener Frankrigs regering, at franskmændene har et ansvar for dem. Derudover gør EUs åbne grænser Europa sårbare overfor terrorister, hvis vi slipper dem af syne.

“Emmanuel Macron har beordret, at 130 mistænkte ISIS-terrorister skal transporteres sikkert til Frankrig. Der sker, fordi hans regering er bange for tabe terroristerne af syne, når USA trækker sine tropper ud af Syrien,” fortæller Express.

Frankrigs indenrigsminister Christophe Castaner fortæller, at “alle (terrorister, red.) som vender tilbage til Frankrig vil blive stillet for en dommer, som vil beslutte, om de skal i fængsel. De sidder for tiden i fængsel (i Syrien, red.), men bliver snart løsladt, fordi amerikanerne trækker sig ud.”

Svært at retsforfølge

Eric Ciotti fra det franske oppositionsparti Republikanerne er rasende: “Terrorister som har forrådt vores nation hører ikke længere hjemme i Frankrig.”

Og det kan være svært at finde beviser på, at folk der har befundet sig i Syrien har deltaget i noget kriminelt. Det viser tal fra Danmark. En opgørelse fra 2015 viser, at ingen af de 50 mistænkte syrienkrigere, som den daværende regering under Helle Thorning-Schmidt havde ladet komme tilbage til Danmark, var blevet straffet i Danmark for deres ugerninger.

LÆS OGSÅ:  Politiet advarer mod at dele video fra New Zealand

Trussel mod Danmark

Macrons håndtering af udrejste terrorister er også en trussel imod danskerne.

Skulle det lykkes franske dommere at sende de hjemvendte terrorister i fængsel, vil det kun være et spørgsmål om tid, førend de bliver løsladt. Og til dén tid vil de grundet de åbne grænser, herunder Danmarks grænser imod Sverige og Norge, kunne angribe i hele Europa.

Truslen fra løsladte terrorister er allerede betydelig. Ifølge ekspert i terrorisme Magnus Ransporp, forsker ved Sveriges Forsvarshøjskole, vil der alene i 2019 blive løsladt 1500 terrorister i Europa.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)