Gemte ladt haglgevær i væggen

En 46-årig mand blev i Retten i Aarhus idømt en ubetinget fængselsstraf på to år og tre måneder for under skærpende omstændigheder at have besiddet et dobbeltløbet, skarpladt haglgevær i sit hjem i Aarhus V.

Det var i november sidste år, at en patrulje tilfældigvis opdagede geværet i den 46-åriges lejlighed. Betjentene var kaldt til ud til en hærværkssag, hvor en mand havde affyret fyrværkeri mod nogle parkerede biler på en p-plads i Aarhus V. Vidner havde udpeget den 46-årige, som politiet traf foran hans lejlighed.

Manden foretrak at blive afhørt indenfor, og inviterede selv betjentene med ind i sit hjem.  Under snakken med den 46-årige lagde en betjent mærke til, at noget tapet ved den ene dørkarm var ødelagt, og han kunne se noget, der sad gemt i hullet bagved.

Det viste sig at være et skarpladt haglgevær, der var gemt derinde, og den 46-årige blev straks anholdt og sigtet for våbenbesiddelsen.

Nægtede at det var hans

De tekniske undersøgelser viste senere, at den 46-åriges dna sad på våbnet.

”Retten ser med stor alvor på besiddelse af skydevåben, og det viser straffen i denne sag også. Jeg er tilfreds med, at et farligt våben nu er skaffet af vejen takket været godt og opmærksomt politiarbejde, og at den 46-årige fik en fængselsstraf”, siger senioranklager Jakob Beyer.

Den 46-årige erkendte, at geværet var fundet i hans hjem, men han forklarede, at det tilhørte en ven. Han ankede dommen på stedet.