Genåbningen af nattelivet har givet flere skader

Efter halvandet år har landets diskoteker og barer igen åbent til den lyse morgen. Det har givet flere uheld og skader.

Efter halvandet år med både nationale nedlukninger og restriktioner på udskænkning samt lukketidspunkter kan natklubber og diskoteker igen slå dørene op uden restriktioner.

Det har man kunnet mærke hos forsikringsselskabet Alm. Brand, der melder om flere ulykker og uheld, der skyldes en for høj promille.

”Genåbningen af nattelivet har været festlig for manges vedkommende, men der er desværre også en del, der er kommet til skade, fordi de har fået lidt for meget indenbords. Det drejer sig hovedsageligt om cykelstyrt og andre former for fald, der har resulteret i hoved- og kropsskader,” siger Brian Wahl Olsen, direktør for skadepartnerskaber og forebyggelse i Alm. Brand.

Forsikringsselskabet havde forventet en stigning i skader under nattelivets genåbning og har derfor været forberedt på en række henvendelser efter weekendens festligheder.

”Vi har haft travlt med at hjælpe og rådgive vores kunder om mandagen, men har været forberedt. Så alt er foregået i god og ro orden uden lange kø tider, så vi har kunne give vores kunder ro i maven,” siger Brian Wahl Olsen.

Stop mens legen er god
Med genåbningen af nattelivet forventer forsikringsselskabet, at antallet af skader på grund af alkoholindtag igen vil stige. Før coronapandemien havde man omtrent 10 sager om måneden, der drejede sig om voldsepisoder og ulykker, men Brian Wahl Olsen håber, at det tal vil være mindre i fremtiden.

LÆS OGSÅ:  Politiet styrker overvågningen i nattelivet i Næstved og Slagelse

”Der vil altid være nogen, der kommer galt af sted, når de får for meget at drikke. Så vi forventer helt bestemt en stigning efter genåbningen af nattelivet, men jeg håber ikke, at vi vender tilbage til normalen,” siger Brian Wahl Olsen og fortsætter:

Jeg håber, at mange stopper, mens legen er god og husker at vise hensyn til hinanden, som vi har været så gode til under corona, så vi undgår de dumme uheld. Hvert år ser vi mange mennesker, der kommer alvorligt til skade på grund af alkohol.”

Gode råd

Stop før 5
Jo mere du drikker på en gang, jo større er risikoen for ulykker og uheld. Særligt unge mennesker har en stor risiko for at komme galt af sted ved et stort alkoholindtag.

Tag en taxa
Hvis du har fået for meget at drikke, så bestil en taxa eller ring efter en pårørende, der kan hente dig.

Lad cyklen stå derhjemme
Flere tager cyklen til festen, men det er bedre at lade den blive hjemme. Størstedelen af skaderne sker, når du cykler beruset hjem senere på aftenen. Og lader du cyklen stå efter festen, er der stor sandsynlighed for, at den bliver stjålet.

Gå hjem sammen
Hvis en af dine venner er blevet meget beruset, så hjælp vedkommende hjem.

LÆS OGSÅ:  Nattelivsplan i København skrottes af flertal uden om kulturborgmesteren