Genoprettelsen af SKAT udskudt til 2029

Genrejsningen af skattevæsenet viser sig at være så stor en opgave, at der endnu går mindst ti år, før Danmark har et velfungerende skattevæsen. Det siger skatteminister Morten Bødskov (S) ifølge Berlingske.

Karsten Lauritzen sagde i marts, at hvis det skal lykkes at få genskabt et velfungerende og effektivt dansk skattevæsen, skal der tilføres yderligere 13 mia. kroner frem til 2025. Men nu skønner Morten Bødskov altså, at det kommer til at tage endnu længere tid at genoprette det hårdt prøvede danske skattevæsen, at det tidligst bliver i 2029, og at det kører, som det skal.

Man udskyder det hele tiden. Da den nye organisation blev lanceret i 2017, sagde man, at man ville være kommet rigtigt langt i 2021. I marts sagde Karsten Lauritzen, at vi skulle hen mod 2025. Og nu siger Bødskov så 2029. Det er ret markant, at tidshorisonten skubbes fra 2025 til 2029 fra marts og til nu. Det tyder på, at de mener, at der stadig er nogle ret dybe problemer”, siger prof. i offentlig forvaltning, Peter Bjerre Mortensen.

Bødskovs udmelding betyder, at det danske skattevæsen har været på afveje i samlet næsten 25 år.