Genstand under bil Gladsaxe var ikke sprængstof

I januar blev en mistænkelig genstand blev fundet ved en bil på Gyngemose Parkvej og beboere evakueret, fordi det ikke kunne udelukkes, der var tale om sprængstof. Nu har undersøgelser påvist, at den indeholdt brandbare væsker.

Københavns Vestegns Politi og forsvarets sprængningseksperter tog ingen chancer om eftermiddagen lørdag den 16. januar.

En mistænkeligt udseende genstand var fundet monteret på en bil på Gyngemose Parkvej i Gladsaxe, og da sprængstofeksperterne ikke kunne udelukke, at der var tale om sprængstof, blev flere hundrede beboere for en sikkerheds skyld evakueret væk fra området, til genstanden blev meldt uskadeliggjort senere samme aften.

Siden har Københavns Vestegns Politi efterforsket sagen med bistand fra sprængstofkyndige, som indtil videre har klarlagt, at der ikke var sprængstof i genstanden men derimod brandbare væsker.

”Den foreløbig vurdering er, at genstanden kunne forårsage en øjeblikkelig udvikling af ild med potentiale til at skade en person tæt på alvorligt, og derfor efterforsker vi fortsat sagen som forsøg på drab,” siger vicepolitiinspektør Charlotte Skovby, Københavns Vestegns Politi.

Vicepolitiinspektøren ønsker ikke at frigive flere detaljer om genstanden, udover at den kunne anrette brandskade inden for få meter. Der henstår dog stadig undersøgelser af den mere præcise skadevirkning.

”Jeg forstår godt, at den store evakuering skabte utryghed den aften, og derfor bør områdets beboere også vide, at der ikke var tale om bombe, som kunne forårsage store ødelæggelser i kvarteret,” siger Charlotte Skovby.

LÆS OGSÅ:  Evakuering i forbindelse med mistænkelig genstand i Gladsaxe

Hun tilføjer, at hændelsen ser målrettet ud, og at politiet kigger i retning af en konflikt mellem grupperinger i rocker- og bandemiljøet.

Hun ønsker dog ikke at kommentere politiets efterforskning yderligere på nuværende tidspunkt.