GIFTMAGERSKEN af Sarah Penner

En kold februarnat i 1791 venter Nella i sit skjulte apotek bagerst i en mørk Londongyde på sin seneste kunde. Nella var engang en respekteret helbreder, men bruger nu sine evner i en mørkere sags tjeneste – hun sælger velcamouflerede gifte til desperate kvinder, der er villige til at begå mord for at slippe af med mændene i deres liv. Men da hendes nye kunde viser sig at være en fremmelig 12-årig ved navn Eliza Fanning, sætter et uventet venskab gang i en serie af begivenheder, der bringer Nellas verden i fare og truer med at afsløre de mange kvinder, hvis navne står opført i hendes register.

I nutidens London møder vi Caroline Parcewell, som engang drømte om at kunne leve af sin interesse for historie. På grund af sin mands utroskab er hun nu alene og ulykkelig på den rejse, som skulle have været en fejring af deres 10-års bryllupsdag. Da hun finder en gammel apotekerflaske ved Themsen, bliver hun draget til at undersøge dens oprindelse. Snart viser det sig, at hun har fundet en forbindelse til de uopklarede ’apotekermord’, som hærgede London for over to århundreder siden. Da Caroline graver dybere, kolliderer hendes liv med Nellas og Elizas, for historien tager en chokerende drejning – og ikke alle overlever.

“En dristig, skarp og flot debut!”
– Kate Quinn, forfatter af Rosenkoden

OM BOGEN:

LÆS OGSÅ:  ‘Sund Livsstil’: En ny bog af Steven Højlund

Udgivelsesdato: 14. september 2021
Genre: Historisk spændingsroman
Vejl. pris: 249,95
Format: Indbundet
Sider: 368
Oversætter: Lene Skovfoged Haagh
ISBN: 9788771918694

OM FORFATTEREN:

Sarah Penner arbejder med økonomi på fuldtid og er medlem af et historisk romanforbund samt Women’s Fiction Writers Association. Hun bor i Florida. Giftmagersken er hendes første roman.