Gik over for rødt lys: Fik et år og ni måneders fængsel og udvisning for narkobesiddelse

Det kostede i sidste ende en 35-årig mand fra Syrien næsten to års fængsel og en udvisning af landet, da han i marts gik over for rødt i Aarhus og påkaldte sig en patruljes opmærksomhed. Han havde nemlig en del kokain på sig, som retten nu har dømt ham for at besidde.

Dommen i Retten i Aarhus i sidste uge lød på et år og ni måneders fængsel og en udvisning af Danmark for bestandigt.

Det var om aftenen den 15. marts i år, at en patrulje opdagede den 35-årige mand, der gik over for rødt lys i et kryds på Randersvej i Aarhus. Da betjentene ville tage en snak med den 35-årige, løb han fra stedet med politiet i hælene. På Stockholmsgade løb han ind i en privat have, hvor han gemte sig i mørket.

En af betjentene fik dog øje på ham og anholdt ham. En hundepatrulje fandt efterfølgende en pose med 148 gram kokain tæt på det sted, hvor manden havde gemt sig. Og ved en efterfølgende ransagning af mandens lejlighed i Silkeborg, fandt politiet yderligere 98 gram kokain.

Retten i Aarhus fandt manden skyldig i at besidde narko med henblik på at sælge det. Derudover blev han også dømt for at gå over for rødt.

– Jeg er tilfreds med, at retten fulgte min påstand om, at mængden af kokain skulle medføre en relativ høj fængselsstraf. Samtidigt er jeg tilfreds med, at kriminalitetens art og den tiltaltes ringe tilknytning til Danmark medførte en udvisning for bestandigt, siger anklager i sagen Laura Simoni Pedersen.

LÆS OGSÅ:  Stoffer beslaglagt af politiet

Den 35-årige nægtede sig skyldig og ankede dommen. Han erkendte dog at have gået over for rødt.