Site icon 24NYT

Giv en ged eller frygt migranterne

I dagens Berlingske forsøger avisens økonomiske redaktør Ulrik Bie at skræmme læserne til i denne jul at tænke på Afrikas fattigste og støtte dem økonomisk, for alternativet er, at de fattige vil invadere Danmark.

”Hvis vi som samfund ikke vil investere i de lande af humanitære årsager, så kan vi i det mindste huske på, at begrebet ’gåafstand’ til den danske grænse blev markant udvidet under flygtningekrisen i 2015. Kommer vi ikke til dem, kommer de til os. Bare se på de titusinder af arbejdsløse unge tunesiske mænd, der i år i desperation har søgt en bedre tilværelse i Europa”, skriver Bie.

Bies forsøg på at skræmme Berlingskes læsere viser, at han ikke har særlig høje tanker om deres intelligens.

I 2015 blev EU og Danmark ganske rigtigt invaderet af afrikanske og mellemøstlige migranter, men ikke fordi de søgte en bedre tilværelse i Europa, men fordi EU har svigtet sin pligt til at beskytte EU’s ydre grænser.

Herhjemme har myndighederne tilsvarende svigtet deres pligt til at beskytte Danmarks grænse til Tyskland, hvorfor vi har oplevet tusinder af muslimer på danske motorveje. Det er med andre ord EU, der har udvidet begrebet ‘gåafstand til den danske grænse’.

Selv om EU har bremset den ulovlige muslimske indvandring fra Afrika og Mellemøsten, mangler der fortsat at blive etableret en effektiv kontrol af EU’s ydre grænser.

Et forslag om, at EU’s agentur for grænse- og kystbevogtning, Frontex, skal vokse fra 1.300 til 10.000 mand, forventes at blive realiseret i 2027, men dette er aldeles usikkert.

En styrkelse af Frontex vil nemlig være ensbetydende med en udvidelse af agenturets mandat og dermed yderligere afgivelse af national suverænitet. Det er der flere EU-lande, der har problemer med. Ungarns premierminister, Viktor Orbán, er én af dem, der vender sig skarpest imod forslaget: ”Vi insisterer på vores ret til, at det er vores job at beskytte grænsen”.

Grækenland, Spanien og Italien har i mange år nydt godt af, at de blot kunne vinke flygtninge videre op igennem EU uden at registrere dem. Hvis Frontex-grænsevagterne pludselig begynder at registrere flygtningene, skal de i henhold til EU’s såkaldte Dublin-regler pludselig have deres asylansøgning behandlet der, og det er de tre lande ikke så meget for.

Hertil kommer, at Grækenland, Spanien og Italien er bange for at miste suverænitet, når de får en ”overfrakke” i form af EU-ansatte grænsevagter.

Beskyttelsen af unionens ydre grænser er outsourcet til Tyrkiet og nordafrikanske lande, netop fordi EU mangler vilje til at opbygge Fort Europa beskyttet af mure, bevæbnede vagtposter og pigtråd. EU-lederne er bange, feje og handlingslammede.

Det Berlingskes læsere skal frygte, er den slappe danske asylpolitik, som betyder, at muslimske migranter, der krydser flere sikre lande, inden de når frem til den danske grænse, får lov til at ansøge om asyl i Danmark. I 2017 og 2018 fik hhv. 2.199 og 2.538 personer således permanent ophold i Danmark.

André Rossmann

 

Exit mobile version