Giver islam problemer for kristne og jøder i de vestlige lande?

Debatindlæg på 24NYT er alene udtryk for forfatterens holdning.

Debatindlæg af sociolog Ivan Dybdal

Ifølge en prognose fra Pew Research Center vil kristne i 2050 udgøre 31% af verdens befolkning og muslimer vil udgøre 30%. I dag udgør kristne 31%, mens muslimer udgør 25%. Jøder udgør mindre end 2 promille af verdens befolkning og deres andel forventes at falde frem til 2050. 

Islam er den eneste af alle religioner, der forventes at øge sin andel af verdens befolkning frem til 2050.  De kristne forventes at bevare deres andel på 30%, mens de andre religioner forventes at gå tilbage. Verdens befolkning forventes at være gået fra i dag 7,9 mia. til 9,7 mia. i 2050. FN’s fremskrivning forudser, at verdens befolkningstal vil nå 10 mia. i 2057.

Hvad var det egentlig Mogens Glistrup sagde? Vi er nok flere end overtegnede, der i sin tid syntes, at Mogens Glistrup (1926-2008) gik for vidt i sine intense koran-studier. Han tog koranen for bogstaveligt, mente mange, der ikke havde læst bogen så grundigt. 

Der kom ikke meget ud af Mogens Glistrups korstog dengang, men ifølge hans ældste datter døde han ikke som en bitter mand. Godt at vide. Man bør læse hendes biografi om ham, hvis man vil forstå ham og hans samtid. Anne Marie Glistrup: ”Mogens Glistrup. Fra Bornholm til folketinget. En biografi. 1926-1973 og Mogens Glistrup. Provokatøren og systemkritikeren. En biografi. 1973-2008.” 

LÆS OGSÅ:  Tidligere nynazist konverterer til Islam - nu anholdt i anti-terroraktion

Men det er sådan set ikke Glistrup, der er mit ærinde her. Jeg vil gøre opmærksom på en ligesindet akademiker, der har sat sig ind i koranen og skrevet om den, nemlig amerikaneren Robert Spencer, der er redaktør af onlinenyhedsmediet Jihad Watch med sloganet: Exposing the role that Islamic jihad theology and ideology play in the modern global conflicts. Ham omtalte jeg her på 24NYT den 8. november 2018 i min anmeldelse af hans bog: ”The History of Jihad: From Muhammad to ISIS. ” (Se mere om Robert Spencers baggrund nedenfor ved*)

Hvad står der i koranen ifølge Robert Spencer?

Han fortalte så sent som forleden dag, den 20. januar i år, både i PJ Media og i FrontPage Magazine, at antisemitisme er dybt forankret i Koranen, hvor det står skrevet, at “jøder er de stærkeste fjender af muslimer (5:82); de opdigter ting og beskylder fejlagtigt Allah for dem (2:79; 3:75, 3:181); de er ulydige overfor Allah og overholder aldrig hans befalinger (5:13). Muslimer bør føre krig mod jøder og underkaste dem islamisk herredømme (9:29).” 

”Yderligere”, som Spencer skriver, ”er bortførelsen af ​​vantro som gidsler også godkendt i Koranen (sura 47, vers 4), hvor det er fastsat, at muslimer kan vælge at dræbe gidsler, slavebinde dem, sælge dem eller vise dem gunst og slippe dem fri”. Tilsvarende anvendelig er Sura 9, Vers 111, som giver løfte om at komme i paradis til dem, der “dræber og bliver dræbt” for Allah i jihad kamp, hvor de bliver shahid (oversat martyr). (Robert Spencer er her citeret og oversat af overtegnede fra FrontPage Magazine, torsdag den 20. januar 2022 fra tredje afsnit i artiklen i nedenstående link:

LÆS OGSÅ:  Hvis ikke Martin Henriksen (DF) bliver formand, bør han stifte nyt parti

https://www.frontpagemag.com/fpm/2022/01/texas-synagogue-jihadi-did-not-act-alone-clare-lopez/)

I 2013 gav myndighederne i UK ham indrejseforbud (sammen med Pamela Geller), fordi ”de var kommet med udtalelser, der kunne føre til vold imellem befolkningsgrupper”. 

Som jeg skrev i min anmeldelse af hans bog, er Robert Spencer 100% amerikaner, men han har en baggrund, der giver ham særlige forudsætninger, når det gælder islamforskning. Han læser og forstår det arabiske sprog som koranen og haditherne er skrevet på. I sin ungdom i 1990’erne tog han koranen med på ferie, mens kammeraterne medbragte datidens amerikanske bøger som ferielæsning.

Robert Spencer er græsk-ortodoks kristen ligesom hans forældre. Hans interesse for islam og koranen kommer af, at hans bedsteforældre som græsk-ortodokse kristne blev udvist af det osmanniske, muslimske imperium. De fik valget mellem at udvandre frivilligt eller konvertere til islam. Hans oldefar var mindre heldig. Han blev myrdet, fordi han var kristen.

Men for bedsteforældrene var det et tabu, som de aldrig talte om, selvom de savnede deres muslimske hjemland. Derfor ville Robert Spencer fra sin tidlige ungdom finde ud af, hvad det var i islam og koranen, der var årsagen til deres og hans egen skæbne.


*Robert Spencer, Forfatter. Født: 27. februar 1962. Bopæl: USA. Uddannelse: University of North Carolina, Chapel Hill, hvor han studerede religion (religious studies) og tog en master (M.A.) i 1986.

 

  

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)