Det er den mest kyniske og skruppelløse mishandling man kan forestille sig, siger World Animal Protection, der er chokeret over afsløringen af en torturring, der mishandler og dræber tamme aber på bestilling over nettet.
“Den britiske tv-station BBCs aktuelle afsløring af et globalt netværk, der torturerer, mishandler og dræber makak-aber, er udtryk for en kynisme og en skruppelløshed, som er noget af det værste, vi hidtil har set. Det er ufatteligt, at man kan være så brutal og blottet for empati med levende væsener,” siger Stephanie Kruuse Klausen, wild life ekspert i World Animal Protection Danmark.
Dyreorganisationens kommentar falder i forbindelse med, at BBCs undercover-gruppe i dag afslører en global tortur-ring, der spænder over hele kloden fra Indonesien over England til flere stater i USA.
Stationen navngiver flere af torturringens bagmænd i de nævnte lande.
En af bagmændene i Virginia, USA, kalder sig ‘Torture King’, og fortæller BBC, hvoran han har distribueret og solgt videoer på nettet, hvor aber bliver udsat for den mest brutale mishandling, og hvor ‘kunderne’ har stemt om hvordan og med hvilke redskaber dyrene skulle tortureres og dræbes.
På en anden video fortæller en bagmand i Indonesien grinenede, hvordan han mishandler sine små makak-aber ved at slå dem mod en væg, og spørger journalisterne om de vil bestille en mishandlings-video.
Hundredevis af videoer med dyretortur er ifølge BBC, spredt på sociale medier, blandt andet på YouTube, Facebook og Telegram, hvor de ifølge tv-stationen let kan findes i dag, selvom både Facebook og Youtube bedyrer, at de gør alt hvad de kan for at fjerne dem, så snart de får øje på videoerne.
“Der hviler et meget tungt ansvar på de sociale medier og netværk, som torturringens bagmænd udnytter til at sprede deres rædselsvækkende videoer,” siger Stephanie Kruuse Klausen:
“Den eneste måde at stoppe de her brutale forbrydelser på, er hvis de sociale medier er særligt årvagne og sørger for, at de bliver fjernet øjeblikkeligt. Men de er også forpligtet til at sørge for, at den slags overgreb og mishandling overhovedet ikke dukker op på deres platforme. Og det har hverken Youtube eller Facebook været særlige gode til indtil videre.
BBCs afsløringer kan forhåbentlig få dem til at skærpe indsatsen betydeligt, så de kyniske bagmænd bliver stoppet i, at tjene penge på levende væseners ulykke,” slutter Stephanie Kruuse Klausen, wild life ekspert i World Animal Protection DK.