Gode P-nyheder for håndværkere i København

Hos brancheorganisationen TEKNIQ Arbejdsgiverne er der stor tilfredshed med, at Københavns Kommune har lyttet til ønskerne om at skaffe bedre parkeringsmuligheder for de håndværkere, der arbejder i hovedstaden.

Københavns Kommune har besluttet, at 500 nye parkeringspladser fremover vil blive reserveret til erhvervsparkering.

”Det er en fantastisk positiv nyhed for alle håndværkere, der skal servicere kunder i hovedstaden og noget, vores medlemsvirksomheder har efterspurgt de seneste ti år,” siger Tina Voldby, underdirektør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer 4.300 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

Venstre fik i foråret forhandlet penge hjem til erhvervsparkeringspladserne. I første omgang drejede det sig om 200 af slagsen, men siden har Teknik- og Miljøforvaltningen fundet i alt 300 ekstra pladser. De er fordelt på 100 pladser i betalingsområdet og 200 uden for betalingsområdet.

200 nuværende 1-times parkeringspladser bliver lavet til parkering for erhvervsbiler på gule plader. Nogle af p-pladserne bliver oprettet tæt på kryds, hvor der fremover kun vil være fem meter til krydset i modsætning til de nuværende 10 meter. Derudover er der skabt flere pladser på nogle tidligere busstoppesteder, efter Metro Cityringen er åbnet.

”Der er tale om et stort antal helt nye parkeringspladser, som i sidste ende også vil komme indbyggerne i København til gode. For det er jo i sidste ende kunderne, der kommer til at betale, når håndværkerne må bruge tid på at køre rundt i byen i forsøget på at finde et sted at parkere,” siger Tina Voldby og uddyber:

”Samtidig kan det forhåbentlig være med til at begrænse trængslen på vejene en smule, når eksempelvis elektrikere og vvs’ere ikke skal køre rundt i København for at opstøve en parkeringsplads,” siger Tina Voldby.

Kommentarer