Grønlands Nationalteater inviterer Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret til sin Kiinnat Festival 2021

Nationalteatret i Grønland fejrer 10års jubilæum med en anderledes festival, Kiinnat 2021, og Ikarus Stage Arts fra Nordisk Teaterlaboratorium i Holstebro skal være med.

Nationalteatret i Grønland fejrer 10års jubilæum med en anderledes festival, Kiinnat 2021, og Ikarus Stage Arts fra Nordisk Teaterlaboratorium i Holstebro skal være med

”I 2021 fylder Grønlands Nationalteater (Nunatta Isiginnaartitisisarfia) 10 år, og i den anledning vender vi tingene lidt på hovedet – forstået på den måde, at vi ikke tager på turné med en færdig forestilling, men rejser rundt i det grønlandske og skaber forestillinger, shows og festivaler ude i de enkelte byer og sammen med deres beboere.” Det fortæller teaterchef Susanne Andreasen fra Grønlands Nationalteater.

Den grønlandske jubilæumsfestival har fået titlen, Kiinnat Festival 2021, og modellen er hentet fra Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatrets kulturelle byttehandler – en særlig forestillingsaktivitet, som teatret har rejst verden rundt med igennem en stor del af sin eksistens.

Den grønlandske festival vil finde sted i et tæt samarbejde mellem Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret og Grønlands Nationalteater. Målet er at etablere arbejdsrelationer med fritidsinspektører, kulturhuse o. lign. institutioner rundt om i Grønland.

”Vi lægger op til en meget høj grad af involvering af folk i det fælles projekt, som skal skabe sammenhold, stolthed og glæde”, siger Susanne Andreasen.

Det hele vil udspille sig ved, at Grønlands Nationalteater og Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret med Ikarus Stage Arts begge stiller med et hold af professionelle kunstnere, skuespillere og musikere. Kunstnerne fra de to teatre vil sammen rejse rundt til otte byer i Grønland. Blandt andre Qaanaaq, Upernavik, Uummannaq og Nuuk. I hver by organiserer de en festival i samarbejde med og inddragelse af befolkningen. Til sidst afholdes en finalefestival i Nuuk med inviterede gæster fra hele landet og ikke mindst deltagelse fra de otte byer.

LÆS OGSÅ:  Samarbejde mellem Arktisk Kommando og forskere giver ny viden om havet rundt om Grønland

De grønlandske kunstnere har allerede skudt programmet i gang tidligere på året, og netop i disse dage er Ikarus Stage Arts stødt til med seks skuespillere, dansere og musikere og vil sammen med de grønlandske kolleger begive sig ud på festivalens enestående byttehandelsturné.