Site icon 24NYT

Grov vanrøgt: Mindst én hund sultet ihjel

To døde hunde blev fundet i plastikposer på ejendommen. Foto: Dyrenes Beskyttelse.

I starten af marts fik Dyrenes Beskyttelse overdraget fem hunde og to katte i en dyreværnssag nær Juelsminde i Østjylland. Kvinden havde også tre heste på ejendommen. Dyrene havde det efter omstændighederne godt, men de viste sig at have en hård fortid med i bagagen. Dyrene kom nemlig fra et såkaldt hoarderhjem, og da ejendommen blev undersøgt, fandt Dyrenes Beskyttelse to døde hunde i en skraldespand.

”Den ene af hundene er blevet obduceret, og obduktionen viste desværre, at den er sultet ihjel. Vi afventer stadig obduktionen af den anden hund, men der tegner sig allerede en dybt tragisk sag, som alle vi involverede er meget berørte over. Det er simpelthen dyremishandling af værste skuffe, og det er naturligvis også derfor, at vi nu har valgt at politianmelde sagen,” forklarer Yvonne Johansen, dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse.

Byttede dyrene for en sofa

Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 fik i starten af marts et tip fra en borger med relation til en landejendom, hvor vedkommende havde set adskillige beskidte bure med hunde i. En frivillig kredsformand fra Dyrenes Beskyttelse besøgte derfor ejendommen, hvor hun ikke kunne få adgang til at se forholdene indendørs, men dog fik lov til at tilse dyrene udenfor.

”Det syn, der mødte vores frivillige kredsformand, var ikke kønt. Her flød med affald og ting over det hele, og der var generelt meget beskidt. Dyrene lugtede af urin og afføring, men var ellers umiddelbart sunde og raske. Det er sager som denne, der gør vores arbejde svært, for vi kan jo se, at hverken mennesker eller dyr lever under optimale forhold. Men omvendt er det ikke ulovligt at leve i skidt, så længe dyrene ikke vanrøgtes. Og da vi ikke er en myndighed, kan vi ikke bare gå ind og fjerne folks dyr,” siger Yvonne Johansen.

Derfor begyndte Dyrenes Beskyttelse i stedet sammen med en lokal borger at lægge pres på ejeren af dyrene for at overdrage dem. Det lykkedes i bytte for en sofa. Der var tale om fem hunde og to katte, som alle blev kørt til Dyrenes Beskyttelses internat i Brande, hvor de blev dyrlægetjekket og fik den nødvendige pleje. Først efterfølgende blev Dyrenes Beskyttelse gjort opmærksom på, at der lå døde hunde i skraldespanden.

”Sager som denne viser, hvor alsidige vores folk ofte skal være i deres arbejde. Takket være indsatsen fra en bekymret borger med ben i næsen og en sofa i overskud blev dyrene overdraget til vores internat. Det er en utrolig tragisk sag, der hurtigt tog en drejning fra trist til værre, da vi finder ud af, at nogle hunde er blevet passet, mens andre formentlig er blevet sultet ihjel,” fortæller Yvonne Johansen.

Hoardersager er et problem

De fem hunde og de to katte er heldigvis allerede kommet ud til kærlige hjem gennem Dyrenes Beskyttelses internat i Brande. De tre heste har også fået en ny ejer. For dem endte det lykkeligt, og de får i dag alt den kærlighed og omsorg, de fortjener. Desværre er sager som denne ikke unormale.

”Vi ser desværre en hel del sager, hvor nogle mennesker, der typisk i forvejen lever på kanten af samfundet, får samlet en masse dyr sammen, men ikke er i stand til at tage sig af dem. Denne tendens kalder vi dyrehoardere, og det går desværre ofte ud over dyrenes ve og vel, når dyreholdet vokser ejerne over hovedet. Dyr kræver rigtigt meget af deres ejere i form af blandt andet foder, pasning og pleje, og det er rigtigt trist syn, når mennesker ikke lever op til deres ansvar over for deres dyr,” pointerer Yvonne Johansen og fortsætter:

”Ofte vil vi forsøge os frem med dialog og vejledning til at få rettet op på forholdene, men nogle gange er det for sent. I en sag så grov som denne har vi måtte politianmelde den tidligere ejer for grov uforsvarlig behandling af dyr, og vi følger naturligvis sagen og stiller os til rådighed for politiets efterforskning. Det er vores klare holdning, at den her slags mennesker skal have en hård straf og dermed fratages retten til at holde dyr fremover,” siger hun.

Exit mobile version