Gulvvarme behøver ikke at være dyrt

Overvejer du at skifte til gulvvarme i forbindelse med en boligrenovering? Uanset om det er i forbindelse med en boligrenovering eller ej, så er der mange fordele ved at skifte til gulvvarme. I hvert fald hvis du er vant til radiatorer, oliefyr, gasfyr el.lign. Gulvvarme behøver ovenikøbet ikke at være dyrt at skifte til.

Her bliver du klogere på gulvvarme og dets fordele.

Hvordan virker gulvvarme?

Der findes to typer gulvvarme. Der findes nemlig gulvvarme, hvor det er vand, der løber igennem et rørsystem, men det findes også, hvor det er strøm i stedet for vand. Fælles for begge typer er, at der hører en termostat til, som sender et signal til dit gulvvarmesystem. Hvis det er nødvendigt at varme mere op i forhold til den temperatur, du indstiller på din termostat, så løber der mere varmt vand eller strøm igennem rørene.

Hvad koster gulvvarme?

Det er ikke til at give en nøjagtig pris på gulvvarme, for det afhænger af flere faktorer. Først og fremmest kommer det an på, om du vælger gulvvarme med vand eller strøm. Derudover afhænger det af din boligs størrelse. Det giver sig selv, at jo mere gulv du har, desto dyrere bliver din gulvvarme. Til sidst kommer det også an på, hvor meget du laver selv, og hvor meget du får hjælp til. Håndværkere trækker nemlig din pris meget op.

Hvad er der af fordele ved gulvvarme?

Gulvvarme har flere fordele, men for det første er det rigtig nemt at vedligeholde. Det kræver nemlig stort set ingen vedligeholdelse, som radiatorer og et fyr gør. Derfor er det rigtig nemt at have med at gøre. Derudover slipper du f.eks. for at have radiatorer hængende, som hverken pynter eller er praktiske. Den plads kan du i stedet bruge til møbler eller andet, der pynter mere.