Håndgranat, bilbombe og IS-flag: Er urolighederne i virkeligheden terror?

Har islamkritiker Rasmus Paludans demonstrationer afsløret et helt samfundslag af volds-sympatisører? Og var det i virkeligheden terror?

De Konservatives Naser Khader er bekymret. Modsat de fleste andre politikere kan han arabisk, og han fulgt med i debatten på Facebook blandt indvandrere i Danmark.

Han har lagt en række oversættelser af herboendes reaktioner på de uroligheder, der er fulgt i kølvandet på partileder Rasmus Paludans islamkritiske demonstrationer, på Facebook:

“Gud velsigner dem, der forsvarer deres religion”, “rigtige mænd forsvarer deres religion”, “hver handling har en reaktion” og “Rigtige mænd er religionens helte”, fremgår det af Khaders oversættelser.

Islamistiske videoer

Imens indvandrere satte ild til biler og bygninger i scener, der giver mindelser om forfejlede stater i Mellemøsten, havde andre travlt bag tasterne. Via sociale medier opildnede islamister uromagerne til at angribe politiet og til at begå hærværk.

“Det racistiske danske politi skyder på muslimer for at beskytte en racistisk person i Danmark, som har sat ild til koranen,” lyder det på arabisk i en video, der blev delt under urolighederne. Det fortæller Berlingske.

“Han kom til Blågård på tur for at provokere muslimerne. Og så skød de med kugler og gasgranater på muslimerne. Det er politiet, som skal beskytte en racistisk gris.”

Det er nu, de skal brænde ting af”, fortsætter stemmen.

Ordet gris er et nedsættende udtryk for danskere blandt racistiske indvandrere.

LÆS OGSÅ:  Rasmus Paludan: Sådan vil vi forbyde halal
Foto: En uromager bar en trøje med Islamisk Stats logo under protesterne imod politikeren Rasmus Paludan (Snapchat).

Religiøst motiveret angreb

De voldsomme angreb på det danske samfund tyder altså på – i hvert fald delvist – at være religiøst motiveret.

Et samfundslag, der til daglig lever livet langt fra den almindelige dansker, har vist sig at være parat til at begå ekstremt voldsomme angreb på samfundet og politiet.

Hvis formålet er at terrorisere danskerne til ikke at bruge deres grundlovssikrede forsamlings- og ytringsfrihed, er metoden effektiv.

Alle ved nu, at der er områder i Danmark, hvor det er livsfarligt at kritisere en bestemt religion. En slags små kalifater, hvor religiøs lov er normen.

IS-trøjer accepteres

Flere videoer viser en trøje i mængden af uromagere, der bærer logoet fra terrororganisationen Islamisk Stat.

Det bekymrer religionsforskeren Thomas Hoffmann:

“Man skal tage det alvorligt. Nu cirkulerer billedet rundt, og det er da også bekymrende, at han kan rende rundt uden at blive antastet af sine kompagnoner, for det kan jo tyde på, at der er en vis grad af sympati”, siger Thomas Hoffmann ifølge BT.

Tanken om terror

Tanken om, at de optøjer, vi har været vidne til siden søndag, kan sammenlignes med terrorisme, har tilsyneladende også strejfet Dansk Folkepartis udlændinge- og værdiordfører Martin Henriksen, ikke er bleg for at drage parallel til terrororganisationen Islamisk Stat:

“Fjenden er iblandt os, i vores midte, og han bruger vores egne frihedsrettigheder til at afskaffe de selvsamme frihedsrettigheder. Om det så er Islamisk Stat, Hizb ut Tahrir, der vil slå jøder ihjel, eller om det er lokale islamister og bandefolk, der på Nørrebro kaster brosten mod politiet p.g.a. kritik af islam, så er det trods de forskellige nuancer dybest set udtryk for det samme”, fortæller Martin Henriksen til 24NYT.

LÆS OGSÅ:  VIDEO: Rasmus Paludan overfaldet

Martin Henriksen er skuffet over, at politiet siden søndag flere gange har forbudt Rasmus Paludan at demonstrere. Han mener, at situation viser, at der er behov for mere af det samme:

“Konklusionen er klar. Der er behov for meget mere kritik af islam, muslimsk kultur og islamiske værdier, end det vi ser i dag,” siger Martin Henriksen til 24NYT.

Baggrund: Dele af indvandrermiljøets reaktioner på Rasmus Paludans islamkritiske demonstrationer har været overraskende voldsomme. Natten til søndag sprang en bilbombe på den plads, hvor den islamkritiske partileder skulle have holdt tale få timer efter. Politiet efterforsker, om bomben skulle have ramt demonstrationen. Samme dag var betjente i civilt tøj nødt til at trække deres pistoler for at afværge et angreb fra lokale unge. Tirsdag, hvor Rasmus Paludan igen skulle have demonstreret på Blågårds Plads i København, blev der fundet en håndgranat på pladsen. Efterfølgende anholdt politiet en pistolbevæbnet mand, der angiveligt skulle have været ved at skyde op i luften i det tætbefolkede København. Politiet aflyste demonstrationen, og Rasmus Paludan fik lov at demonstrere i Lyngby. Her kastede moddemonstranter med fyrværkeri. To blev anholdt for vold imod politiet, en tredje for gadeuorden.