Hård israelsk kritik af USA’s nye Mellemøst-politik

Joe Biden er i færd med at rulle Donald Trumps politik i forhold til den israelsk-palæstinensiske konflikt tilbage.

I 2018 fjernede Donald Trump den økonomiske hjælp til palæstinenserne, men nu genoptager Biden den med 235 millioner dollar (1,4 milliarder kroner) i støtte til palæstinenserne. Pengene bliver fordelt blandt forskellige FN-agenturer og føderale amerikanske hjælpeorganisationer.

Ikke overraskende er der kommet en vred reaktion fra Israel. Landets ambassadør i USA, Gilad Erdan, kaldte genoptagelsen af hjælpen for ”antiisraelsk” og ”antisemitisk”.

Det kan ikke komme bag på nogen, at Danmark hilser Bidens nye kurs i forhold til Israel med begejstring. Historisk har Danmark jo været førende, når det gælder om at forsvare palæstinenserne og besynge tostatsløsningen. Danmark er også et af de lande i verden, der bidrager mest til det korrupte palæstinensiske styre.

Det danske udenrigsministerium anser det ikke-eksisterende land Palæstina for et prioritetsland og har i 2017 bevilget 450 mio. kr. til palæstinensiske terrororganisationer. Pengene, der udbetales over fem år, går dels til korrupte palæstinensiske politikere, og dels til tunneller og raketter, der rammer civilbefolkningen i Israel.

Danske politikere og medier, der støtter palæstinensiske dagdrømmerier om en tostatsløsning, tænker ikke på, at de reelt er medskyldige i mange palæstinenseres død, idet både Det Palæstinensiske Selvstyre og Hamas opfatter Danmarks støtte til den palæstinensiske sag som udtryk for, at deres strategi om at sende unge palæstinensere i døden ved det israelske hegn virker.

Danmark støtter også palæstinensernes store ven, det iranske præstestyre, ved at boykotte USA’s sanktioner mod Iran – et grusomt regime, som undertrykker sin egen befolkning, støtter terror og krigsførelse i sine nabolande og sender regulære dødspatruljer til Europa, herunder Danmark.

Fredsaftalerne mellem Israel og sunniarabiske lande er et klokkeklart dementi af mange års analyse, at årsagen til de fleste konflikter i Mellemøsten er den uafklarede strid mellem Israel og palæstinenserne. Hvis man gennemfører en tostatsløsning, ville alt løse sig, mener både Biden og den danske regering.

Denne totalt fejlagtige analyse, som er blevet godt og grundigt overhalet af udviklingen i relationerne mellem Israel og landets arabiske naboer, er en blindgyde. Og der er derfor ingen tvivl om, at fredsaftalerne mellem Israel og de olierige arabiske stater bliver en næsten uoverstigelig hindring på Bidens vej mod en ny atomaftale med præstestyret i Teheran.

André Rossmann