Har regeringen handlet klogt under coronapandemien?

Debatindlæg på 24NYT er alene udtryk for forfatterens holdning.

Debatindlæg – Af Finn Ulf Grabowski

Da jeg i dagens Jyllands-Posten læste, at i den samme periode sidste år, som coronaen nu har raset her i 2020, er 1.000 færre afgået ved døden, kunne det være nærliggende at konkludere, at regeringen har gjort det helt rigtige.

Men er det nu den helt rigtige konklusion? Strengt taget ved vi jo ikke, om det også var gået sådan uden coronaen, blot ved at have indført bedre håndhygiejne.

Alle de som har mistet deres job, og de mange, der har mistet deres forretninger, firmaer og deres hjem, har svært ved at rose regeringen for at have lukket store dele af samfundet ned.

Som selvstændig erhvervsdrivende, der ikke har modtaget en eneste krone, kan jeg ikke lade være med at tænke på, at regeringen, der har besluttet at lukke store dele af samfundet ned, gjorde det med henvisning til, at det var på myndighedernes anbefaling. Men nu ved vi, at sundhedsmyndighederne nægter at have gjort det.

Vi er en del, som mener, at den beslutning, som statsminister Mette Frederiksen har truffet, har været langt mere fatal end beslutningen om at adskille barnebrudene fra deres ægtemænd.

For konsekvensen har jo været mange konkurser, lukkede firmaer og store ekstra skatter, der skal fylde statskassen op igen med de mange milliarder af kroner, som skal dække underskuddene, der opstod ved, at regeringen har delt milliarder ud.

Lad os derfor hurtigst muligt få rejst en rigsretssag eller som et minimum nedsætte en undersøgelseskommission, som den, Inger Støjberg har måttet forklare sig over for.

Det må stå klart for de fleste, at statsministeren og regeringen har ført oppositionen bag lyset med påstanden om, at myndighederne havde anbefalet regeringen at lukke store dele af samfundet ned, samt at den fatale beslutning har medført så mange konkurser, at arbejdsløshedskøen vil vare længere, og at vi skatteborgere de kommende år tvinges til at betale nye ekstra skatter.

Med disse ord vil jeg opfordre andre til at give deres meninger til kende.