Hele Danmarks Skuespilhus fylder rundt

I denne måned er det 10 år siden, at Skuespilhuset åbnede dørene for publikum første gang – det skal fejres!

16. februar 2008 gik Nicolas Bro som den første ud i spotlyset på Store Scene i det spritnye skuespilhus i skikkelse af Hamlet. Det er nu 10 år siden, og mere end 5000 forestillinger har siden begejstret, rørt, henrykket, chokeret, imponeret og ikke mindst underholdt 1.2 millioner besøgende!

Som jubilæumsforestilling spilles en af vores egne helt store klassikere – nemlig Ludvig Holbergs komedie, Maskerade. Og mens en flot indeværende sæson stadig byder på en masse gode oplevelser, som for eksempel Lars von Triers Riget, musikforestillingen 68 og det gigantiske udendørs vikinge-brag, Røde Orm, så lægger Skuespilhuset an til de næste 10 år med en ny sæson under grundig forberedelse.

– Skuespilhuset er rammen om hele Danmarks teater. I løbet af de første 10 år har Skuespilhuset etableret sig, ikke bare som en helt unik bygning som i sig selv er et besøg værd, men også som et sted at samles. Først og fremmest om noget af det bedste teater man kan tænke sig inden for flere og flere teater-genrer, men også om en god middag, en debat, et børnearrangement eller alt muligt andet, der bringer os sammen omkring scenekunsten. Nu venter der 10 nye år i stadig udvikling, hvor vi vil byde publikum indenfor til nye underholdende og udfordrende oplevelser i fantastiske omgivelser, siger Morten Kirkskov, skuespilchef i Det Kongelige Teater.

LÆS OGSÅ:  30-årig mand stukket med kniv af maskerede mænd

Skuespilhuset er alle danskeres teaterhus, og derfor er høj som lav også inviteret til jubilæumsfest fredag den 16. februar. Her vil der være åben foyer, kaffe og kæmpe kagemand, rundvisninger, skattejagt, historier, kostumeudstilling og meget mere.

Så kom til fest for hele familien i skuespilhuset, når der mellem kl. 12:00-17:00 vil være masser af gratis aktiviteter til både børn og voksne.

Se hele programmet HER