Hellere en fælleserklæring end krig


I sektionen “24NYT Kommenterer” bringer vi kommentarer til nyheder og indlæg, som de etablerede medier har bragt, og som 24NYT har et politisk ukorrekt syn på. 
 

De ryster sikkert på hovedet, når de på den amerikanske ambassade i København læser den tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensens (UEJ’s) kritik af Donald Trump, som Berlingske har bragt den 13. juni 2018.

UEJ synger den sædvanlige sang om den onde Trump, som har undergravet UEJ’s og EU’s hyggelige verdensorden. Det er således Trump, der har ”skabt tvivl om opbakningen til NATO”, og ikke EU-gratisterne med Danmark i spidsen, der har brudt aftalen om at betale 2 pct. af bnp til NATO, og som til enhver tid er parate til at kæmpe til sidste amerikaner.

Det er Trumps – og ikke de betonagtige EU-politikeres – skyld, at det går ad h…… til med den europæiske integration og EU.

Det er Trump, der saboterer det internationale handelssamarbejde, mener UEJ. Det er jo gået så fint med det store handelsoverskud, som EU har med USA, og som bl.a. Danmark har haft enorm fordel af.

Det var også uforskammet af Trump at svigte Obamas, Hillarys og EU’s sande venner – palæstinenserne – og flytte den amerikanske ambassade til Jerusalem.

Topmødet med Nordkoreas leder lignede mest af alt et TV-reality show, mener UEJ. Alle bortset fra UEJ er klar over, at topmødet er startskuddet til en proces, som kan strække sig over mange år. På et pressemøde efter topmødet har Trump jo sagt, at det kan tage op til 15 år at demontere atomvåben.

Der er kun ét punkt, hvor man kan være enig med UEJ: Winston Churchill havde ret, da han sagde, at ”to jaw-jaw is always better than to war-war”. I præcis samme ånd har Trump sagt: ”Hvis det kan redde 30 millioner liv, at vi sidder sammen på en scene, så rejser jeg gerne til Singapore og sidder på en scene sammen med formand Kim”.

Vi kan fuldt ud tilslutte os Søren Espersens (DF) vurdering af topmødet i Singapore. Hatten af for Trump for at have bragt mødet i stand. Bundlinjen er, at topmødet vil afspænde situationen både i regionen og i hele verden.

Ingen af de to kan gå tilbage på noget af det, der nu er sket” sagde Søren Espersen. ”Mødet i Singapore kan kun være begyndelsen til noget bedre. Risikoen for krig bliver mindre, når man mødes. Se på Israel og Egypten: I 1977 fløj Anwar Sadat til Jerusalem, og det ændrede situationen, så der nu har været fred mellem landene i 40 år”.