Hemmelig rapport om områder med religiøs ekstremisme – Politiet er opgivende: “Der er ikke meget at gøre”

(Scrrendump -60 min.)

“Sårbare områder”. Sådan kaldes de steder, som plages af bl.a religiøs ekstremisme.

I Sverige har en ellers hemmeligstemplet rapport nu set dagens lys. I rapporten, som det svenske medie DN har fået indsigt i, beskrives en bekymrende udvikling i Sverige, hvad angår disse såkaldte “sårbare områder”.

Områder som præges af narkotikahandel, bandekriminalitet, social uro, utryghed og “parallelle former for retshåndhævelse” og religiøst ekstremisme.

Udviklingen er helt gal

Antallet af “sårbare områder” er, på trods af forskellige former for særlige indsatser, stigende. Faktisk er tallet steget fra 15 i år 2015 til 23 i dag.

Ifølge Expressen drejer det sig om følgende steder:

• Norrby och Hässleholmen/Hulta i Borås.

• Tynnered/Grevgården/Opaltorget i Göteborg.

• Karlslund i Landskrona.

• Nydala/Hermodsdal/Lindängen i Malmö.

• Fittja och Alby i Stockholm.

• Gottsunda i Uppsala.

Atmosfære af krise

Den nationale politichef Dan Eliasson har sagt nej til at offentliggøre rapporten. Det skyldes, ifølge DNs kilder, at der hersker “en atmosfære af krise”.

“Ledelsen anerkender behovet for at præsentere en troværdig handlingsplan, problemet er, at der er ikke meget at gøre,” siger kilden til DN.

Ligende problemer i Danmark.

I Danmark har ligende problemer længe været en realitet.

I adskillige områder – særligt dem med et højt antal ikke-vestlige indvandrere –  har danske myndigheder flere gange klaget over, at ansatte har følt sig utrygge ved at udføre deres arbejde.

Her til aften meddeler flere medier, at PostNord nu midlertidigt stopper alt postuddeling i Vollsmose. En bydel som præges af alvorlige indvandreproblemer.

Det skyldes ifølge BT, at budene udsættes for trusler og chikane. Læs mere om den sag her.

Ser du en sammenhænghæng mellem de problemer, der opleves i Sverige og Danmark (og i mange andre europæiske lande)? Hvordan mener du, at problemerne bør løses? Brug gerne kommentarfeltet herunder.

  .................

24NYT modtager IKKE mediestøtte. Klik her og støt med 1,- om dagen

Få avisen leveret gratis på mail

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb