HELT VILDT! Indvandrere overrepræsenteret i næsten alle typer af kriminalitet

Socialdemokrat med indvandrerbaggrund er rasende over, at tal om ikke-vestliges kriminalitet bliver offentliggjort.

Ikke-vestlige indvandrere er overrepræsenteret i 123 ud af 128 typer af kriminalitet i Norge. Det viser nye tal fra norske SSB, der svarer til Danmarks Statistik i Danmark.

“Hvis vi tager de ikke-korrigerede tal, der siger noget om de direkte konsekvenser, er afghanere og somaliere næsten fem gange så kriminelle som nordmænd”, fortæller Jon Helgheim, indvandringspolitisk ordfører for Fremskridtspartiet ifølge Dagbladet.

Skal man løse problemerne, er man nødt til at kunne tale om dem, mener fremskridtsmanden.

“Når indvandrerbefolkningen er overrepræsenteret i næsten alle typer kriminalitet, er det et problem, vi er nødt til at tale om”, siger han.

Rasende socialdemokrat

Men det er ikke alle, der er enige i, at man skal kigge på fakta, endsige tale om dem.

Tallene gør Oslos viceborgmester Kamzy Gunaratnam fra Arbejderpartiet vred. Ikke, fordi hun har sympati med ofrene og at mange indvandrere kvitterer for de norske skatteyderes gavmildhed ved at begå kriminalitet. Men fordi tallene overhovedet er kommet frem:

“Mand, hvor er jeg vred! Jeg er ikke interesseret i disse tal. Jeg er engageret i at hjælpe mennesker i Oslo med at leve det bedst mulige liv. Vi har ikke behov for at spille mennesker ud mod hinanden. … Jeg taler ikke om somaliere eller tamiler, jeg taler om børnehavepladser, flere lærere og flere måder at få folk i arbejde på”, siger hun ifølge Dagbladet.

Også i Danmark

Det er ikke kun i Norge, den er gal. Også i Danmark er udlændinge stærkt repræsenteret i kriminalitetsstatistikkerne.

Indvandrere og efterkommere med ikke-vestlig baggrund er 255 procent overrepræsenteret i danske fængsler, kunne Berlingske fornylig berette.

En type af kriminalitet, hvor indvandrere og efterkommere er særlig meget repræsenteret, er voldtægter. En optælling, udført af BT i 2018, viste, at de udgør 10 ud af 12 personer, dømt for voldtægt.

Vores eller deres skyld?

Mange mener, at den høje kriminalitet blandt indvandrere og efterkommere er vores egen skyld: Hvis blot vi skabte den rigtige pædagogik i børnehaverne, ansatte tilstrækkeligt med lærere og gjorde det rigtige for at få indvandrere i arbejde, ville de opføre sig bedre.

Ifølge psykolog Nicolai Sennels, forfatter til bogen Blandt kriminelle muslimer, er årsagen en anden: Indvandrernes religion og kultur.

“Det er klart, at når man er opdraget med en religion, der påbyder vold mod anderledes troende, så øger det voldsparatheden. Det er jo ikke raketvidenskab”, siger Nicolai Sennels til 24NYT.

Han har haft over 100 personer med muslimsk baggrund i terapi og mener, at religionen nedbryder den naturlige menneskelige modvilje mod at gøre andre ondt:

“Deres hellige skrifter dæmoniserer og umenneskeliggør os. Det gør det psykologiske skridt til at følge påbudet om vold meget kort for mange”, mener Nicolai Sennels.

Hvad mener du? Er det vores vestlige samfunds skyld, at indvandrere er overrepræsenteret i kriminalitetsstatistikkerne, eller skyldes det indvandrernes religion og kultur? Skriv din kommentar herunder.