Her er politiets råd til at undgå indbrud

Mange østjyder er formentlig i fuld gang med at kridte badesandalerne inden sommerferien. Skal man ud at rejse, anbefaler Østjyllands Politi, at man allierer sig med sine naboer for at forhindre, at indbrudstyve får frit spil.

– Det er særligt, når borgerne er ude af syne, at indbrudstyvene slår til. Over sommeren kan man nemt opleve halvtomme villaveje og boligblokke, og det er jo helt optimalt for tyven, der elsker at arbejde i fred. Derfor anbefaler vi, at man bruger lejligheden til at få hilst på naboerne og aftalt, at man skiftes til at holde øje med hinandens hjem, hvis nogen er væk på ferie, siger vicepolitiinspektør Gert Bisgaard, Østjyllands Politi.

Ser man på tallene, er tendensen, at antallet af indbrud i private hjem falder år for år i Østjyllands politikreds. Fra 2016 til 2017 faldt antallet af indbrud med mere end 10 pct. Det samme gælder antallet af indbrud i sommerferieperioden, der også falder for hvert år. Gert Bisgaard mener alligevel, at der er god grund til at være ekstra opmærksom over sommeren.

– I sommerferien sidste år blev der i gennemsnit begået 63 indbrud om ugen. Det er en håndfuld flere end på en gennemsnitsuge, så der er altså god grund til, at man tænker over, hvordan ens hjem tager sig ud, mens man er væk, siger vicepolitiinspektøren.

LÆS OGSÅ:  Politiet: Hvem er denne mand?

Han anbefaler:

  • Lav en aftale med naboerne om, at de holder øje med dit hjem, mens du er væk – evt. via Nabohjælp 
  • Sørg for, at dit hus ser beboet ud – få fx én til at parkere sin bil i din indkørsel, og lad noget af opvasken stå
  • Flyt din dyre lampe og andre værdigenstande væk fra vinduet, så man ikke kan se dem fra gaden
  • Sikr døre og vinduer med en ordentlig lås
  • Tip politiet, hvis du ser en mistænkelig person eller bil i kvarteret

Gert Bisgaard fremhæver, at borgerne er rigtig gode øjne og ører for politiet. Det kan et boligkvarter i Viby tale med om: Forleden faldt der dom mod to indbrudstyve ved Retten i Aarhus. De blev begge anholdt i maj, da en opmærksom borger opdagede de to med lommelygter i nabolaget og alarmerede politiet.