Her vil flest bo: Denne by overhaler Aarhus

Selvom der er mere end 1.500 byer i Danmark, er det de samme 10 byer, som en fjerdedel af alle landets boligsøgende  jagter en bolig i – nemlig København, Aarhus, Odense, Aalborg, Randers, Horsens, Roskilde, Slagelse, Esbjerg og Kolding.

Holder man antallet af boligsøgende i de 10 mest populære byer op mod hinanden, ligger København, som forventet, nummer 1, men Odense har overraskende nok overhalet Aarhus i popularitet.

En studieby med mange fordele

15 % procent af de boligsøgende i år har søgt bolig i Odense, mens tallet for Aarhus ligger på 13 %. Forklaringen på Odenses popularitet kan ligge i, at byen er placeret lige midt imellem Aarhus og København. Dette gør byen til centrum for studerende tilflyttere, som ønsker sig en husleje, der er til at betale sig fra med en SU.

Som en af de mindre studiebyer, har Odense også den fordel, at snittet til mange af uddannelserne ikke er i samme niveau som i både København og Aarhus. Det gør Odense ideel for studerende, som ønsker at flygte fra de høje snit, som især pryder uddannelserne i Hovedstaden.

Byggeboom – den anden del af forklaringen

Daniel Juhl, adm. direktør hos Akutbolig.dk, mener også at dele af forklaringen kan tilskrives, at Odense er en attraktiv by med lavere boligpriser og karaktergennemsnit på uddannelserne. Han mener dog også, at en anden del af forklaringen kan ligge i, at der i Aarhus lige nu er et byggeboom, hvor det ene projektbyggeri efter det andet skyder frem:

LÆS OGSÅ:  Pensionskassernes Administration investerer 250 mio. kr. i Odense-byggeri

“Der er uden tvivl stadigvæk hård konkurrence om boligerne i Aarhus, men færre er nødsaget til at registrere sig som boligsøgende på nettet for at finde en bolig dér, på grund af de mange nye byggerier. Situationen er helt anderledes i Odense. Der er antallet af boligsøgende pr. ledigt lejemål ofte dobbelt så stort som i Aarhus. I perioder har vi endda oplevet, at der i Odense har været helt op mod fem gange så mange boligsøgende, som der har været lejemål.”

De 10 mest populære byer: 

Placering  By Procentvise andel

1 København 23.1%
2 Odense 15.0%
3 Aarhus 13.0%
4 Aalborg 11.1%
5 Randers 7.2%
6 Horsens 6.7%
7 Roskilde 6.4%
8 Slagelse 6.0%
9 Esbjerg 5.8%
10 Kolding 5.2%

Om undersøgelsen

Akutbolig.dk har undersøgt hvilke byer der ligger i top 10 blandt de boligsøgende danskere, og udregnet den procentvise andel. Undersøgelsen er baseret på 278.202 brugeres søgekriterier i 2019. Flere af brugerne søger bolig i flere forskellige byer på samme tid.