Hetzen mod de frie medier fortsætter

For nylig har Berlingskes og Politikens tæskehold af unge journalister fremsat en skarp kritik af 24NYT, som blev udskammet og hånet som et ”junkmedie”.

Danmarks Radio gik så vidt som til at angive 24NYT til Facebook med det resultat, at mediemonopolet har lukket vores side på sin platform.

Op til folketingsvalget og valget til EU-Parlamentet vurderer magtdanmark åbenbart, at de frie medier udgør en fare, for hetzen mod 24NYT og de øvrige frie medier fortsætter.

I onsdagens Politiken har et ekspertpanel af medieforskere betegnet de frie medier som ”junkmedier” efter at have gennemgået knap 250 artikler på baggrund af 20 kriterier for god journalistik.

De etablerede medier har hyret opportunistiske 3. rangs medieeksperter, som bliver betalt for at understøtte de etablerede mediers hetz. Deres analyser må afvises som manipulatorisk bestillingsarbejde, der udelukkende har til formål at kaste smuds på 24NYT og de øvrige medier.

24NYT afviser de etablerede mediers ”kriterier for god journalistik” – vi følger vores egne kriterier, og vil ikke agere på de etablerede mediers præmisser.

En af de opportunistiske 3. rangs eksperter, som blev spændt for det venstreliberale propagandaapparats vogn, er professor i statskundskab på Aarhus Universitet, Michael Bang Petersen, der forsker i misinformation.

Hans ”Århus-historie” lyder således: ”Junkmedierne vurderer ikke, om informationen er rigtig eller forkert”.

Vi har ved flere lejligheder påpeget, at de nyheder, som 24NYT bringer og kommenterer (primært i sektionen ”Fra andre medier”), og som eksperterne kalder ”junk news”, kommer fra danske medier (primært Berlingske, Børsen, Ritzau og JP) samt udenlandske medier (primært Reuters, CNN, Fox News og Breitbart). Vi går derfor ud fra, at der ikke er behov for at vurdere, om nyheder, vi henter fra de etablerede medier, er rigtige eller forkerte.

Michael Bang Petersen peger endvidere på, at det for ”junkmedierne udelukkende handler om at fastholde deres eget perspektiv. Og det risikerer at skævvride den offentlige debat”.

Det samme gælder de etablerede medier, blot med modsat fortegn. For de etablerede medier handler det udelukkede om at fastholde deres eget venstreliberale, globalistiske og multikulturelle perspektiv, hvilket skævvrider den offentlige debat.

For god ordens skyld: De opportunistiske medieeksperter, som understøtter de etablerede medier hetz mod de frie medier, og som er totalt blottet for faglig stolthed, er:

  • Peter Bro, SDU
  • Mark Ørsten, RUC
  • Lotte Bøgh Andersen, AU
  • Kenneth Renicke, RUC
  • Morten Skovsgaard, SDU
  • Robert Ormrod, AU
  • Eva Mayerhöffer, RUC
  • Johan Farkas, Malmø Universitet
  • Michael Bang Petersen, AU

André Rossmann