Historisk ja sender fagbevægelsen ind i fremtiden – LO og FTF smelter sammen

LO og FTF’s ekstraordinære kongresser har endegyldigt besluttet at lægge de to hovedorganisationer sammen til én stor. HK kalder beslutningen ”historisk” og glæder sig på fagbevægelsens vegne

Der var spænding til det sidste, men mere end to tredjedele af de delegerede på både LO og FTF’s ekstraordinære kongresser sagde i dag ja til at lægge de to hovedorganisationer sammen.

– Jeg er helt utroligt lettet og glad for, at det blev et ja. Det er en historisk beslutning, og nu står alle muligheder åbne for en styrket fagbevægelse til gavn for lønmodtagere i både den offentlige og den private sektor. Og for den danske model generelt, siger HK-formand Kim Simonsen.

Beslutningen om, at de to hovedorganisationer skal lægges sammen, er truffet med to tredjedeles flertal. Så selv om der var spænding om udfaldet, er det et bekvemt flertal, der står bag.

– Sammen vil vi stå stærkere og give en samlet fagbevægelse tiltrængt gennemslagskraft på områder som f.eks dagpenge, arbejdsmiljø og ligestilling. Og vi vil stå stærkere over for arbejdsgiverne, der gennem mange år har fusioneret sig større, siger Kim Simonsen.

Han understreger dog, at det vil kræve både tid og kræfter at samle fagbevægelsen til én enhed.

– Sammenlægningen er ingen mirakelkur, og vi er ikke blinde for, at et stort mindretal i begge de tidligere hovedorganisationer er bekymrede for fremtiden, og hvad sammenlægningen betyder for deres organisationer og forbund. Derfor er det nu vores opgave at arbejde benhårdt for, at alle kan se sig i fællesskabet, så vi kan gå styrket ind i fremtiden, siger Kim Simonsen.

LÆS OGSÅ:  Mentale tilfælde på venstrefløjen