Historisk maratonfest i hovedstadens gader

Der forventes mere end 100.000 tilskuere langs ruten og ikke mindst en ny deltagerrekord, når Copenhagen Marathon den 19. maj løbes for 40. gang i hovedstadens gader.

Der er sket meget med Copenhagen Marathon siden begyndelsen i 1980, hvor løbet var for de få ’særlinge’. I dag er løbet en kæmpe event, som inddrager hele byen og dens aktører. Telenor Copenhagen Marathon er også blevet tildelt IAAF’s Road Race Bronze Label, som er et internationalt kvalitetsstempel af løbet.

Den nye status som bronze label løb stiller blandt andet krav til niveauet af elitefeltet. Derfor er det også det stærkeste felt nogensinde ved Telenor Copenhagen Marathon, som står klar på startstregen den 19. maj, og målsætningen er, at både mænd og kvinder løber den hurtigste maratontid nogensinde på dansk grund.

” Vi har store forventninger til eliteløbet i år. Vi har en række af løbere, som inden for den seneste tid har vist, at de har niveauet til at indfri vores målsætning om de hurtigste maratontider nogensinde på dansk grund, og det er både hos mænd og kvinder. Det bliver et meget interessant race, som både tilskuere og løbere også kan se frem til at følge,” siger Henrik Paulsen, sportschef i Sparta Atletik & Motion.

Feststemt hovedstad

Både eliteløberne og alle andre deltagere kan se frem til at tilbagelægge de 42,195 kilometer i en feststemt hovedstad. Der vil således være masser af underholdning langs ruten, som både tilskuere og løbere kan nyde godt af.

LÆS OGSÅ:  Nye tal: Hver tredje dansker bekymrer sig meget om helbredet

“Vi har igennem de seneste mange år gjort rigtig meget ud af underholdningen langs ruten, hvor der har været en lang række af powerzoner og underholdningsspots. Det har vi selvfølgelig sørget for igen i år, men vi har også lidt overraskelser i ærmet i anledningen af vores jubilæum,” siger Dorte Vibjerg.