Hjemme hele sommeren: Tre gode gør-det-selv-ideer til ferien

Rekordmange danskere holder sommerferien hjemme og de mange dage i hjemmet giver en unik mulighed for nå de gør-det-selv-projekter, der aldrig er tid til. Læs her ekspertens gode ideer til gør-det-selv-projekter.

Dette års sommerferie er på alle måder vendt på hovedet. Corona har fået os til at droppe eksisterende ferieplaner og gentænke feriekonceptet. Erhvervsministeriet vurderer, at rekordmange danskere vil holde ferie hjemme, og har skubbet tendensen godt på vej med en sommerpakke, der byder på gratis indenrigsfærger for gående og cyklister, billige museumsbilletter og mange andre tiltag.

Men hvad skal vi så få tiden til at gå med, når poolen på Mallorca er byttet ud med baghaven og en uge i Rom med en dagstur til Dybbøl Mølle? Ifølge hus- og haveekspert Per Normann fra den store detailkæde Biltema, er den ekstra hjemmetid en gave.

– I stedet for at se denne sommer som en discountudgave af en ferie, opfordrer jeg folk til at glædes over, hvor mange fede projekter, man kan nå at blive færdige med. Uanset om det er i haven, på huset eller bilen, er der masser af projekter, som giver glæde på lang sigt, forklarer Per Normann.

Han giver her sine bedste ideer til gør-det-selv-projekter man kan kaste sig over i sommerferien:

Giv træterrassen en grundig makeover!

Er træterrassen blevet grå, grøn og generelt kedelig, er sommerferien det perfekte tidspunkt til at få den til at skinne indbydende igen. Den komplette renovering af træterrassen skal gøres i tre dele; rengøring, reparation og behandling. Først skal terrassen rengøres grundigt med trærens og en grov skurebørste indtil al løs belægning er væk. Ser den originale træbehandling fin ud, kan du nøjes med at fjerne alger med algerens. Brug aldrig en højtryksrenser, da den ødelægger træet. Gennemgå nu alle brædder for råd med en skruetrækker. Kan du nemt mase den ind i træet, skal brættet skiftes. Til sidst skal terrassen have en ny omgang træbehandling. Vent til det ikke har regnet i en uge, for så er træet tørt nok til behandlingen.

LÆS OGSÅ:  Pas på de mange brandfarer på årets sidste dage

Byg et shelter til de varme tropenætter

Med et hyggeligt shelter i haven kan du sove køligt under åben himmel og stadig være i ly for regn og dug. Først skal du dog søge tilladelse ved kommunen, da et shelter betragtes som et hævet beboelsesareal. Shelteret skal derfor være 2,5 meter fra skel og kommunen skal se målfaste tegninger af konstruktionen. Tegninger findes let på nettet, og med sådan en i hånden, er det også nemt at finde det rigtige værktøj og udstyr samt tømmer. At bygge et shelter er et hyggeligt tømrerprojekt, hvor der er plads til småfejl, da det gerne må se rustikt ud. Hvis man gør det hele selv, koster det cirka 6000 kroner.

Grav trampolinen ned for børnenes skyld

Hvert år kommer 7000 børn på skadestuen på grund af trampolinulykker, og ifølge DGI sker skaderne typisk, når børnene falder eller hopper ud over kanten. Man kan dermed minimere risikoen for skader ved at grave trampolinen ned. Start med at finde en god, plan placering væk fra træer, buske og steder, hvor der samler sig vand. Sæt en pløk i centrum, og fastgør en snor, der er ti centimeter mindre end trampolinens radius. Bind en spraydåse i den anden ende og mal en cirkel hele vejen rund. Nu skal du grave selve hullet, der skal være formet som en halvkugle, og være halvanden meter dybt i midten. Hæv gerne trampolinen 15 centimeter med fliser, så der kan strømme luft ud fra hullet, når der hoppes på den, ellers bliver trampolinen træg og kedelig.

LÆS OGSÅ:  Beskyt din identitet mod digitale listetyve

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)