Hjernedød manipulation i Berlingske

I et indlæg i Jyllands-Posten har Harun Demirtas, der er tyrkisk kurder og kredsnæstformand for sygeplejersker i Hovedstaden i Dansk Sygeplejeråd, skildret sine oplevelser af processen med at få tildelt dansk statsborgerskab. Han mener, at Nye Borgerlige lider af muslimforskrækkelse.

I et modsvar i samme avis meddelte Mette Thiesen, at hun til enhver tid ville stemme nej til at tildele statsborgerskab til Harun Demirtas. ”Danmark er danskernes land. Hvis du ikke kan acceptere det, skal du tage det første fly hjem til Tyrkiet. Jeg betaler hellere end gerne din flybillet”, lød det kontante budskab fra Mette Thiesen.

Det blev for meget for Berlingskes indvandrervenlige journalist Troels Heeger, som i et interview med Mette Thiesen i dagens Berlingske bruger ubegavet og primitiv manipulation for at gøre hende til grin. Døm selv:

Spørgsmål 1 til Mette Thiesen: ”Harun Demirtas er åbent homoseksuel og har tidligere markeret sig som modstander af omskæring. Hvordan kan du i ramme alvor få det til at give mening, at han skulle sætte islam højere end Danmark?”

Heegers spørgsmål skal forlede læserne til at tro, at når man er homoseksuel og modstander af omskæring, kan man ikke sætte islam højere end Danmark. Det er dog ubetinget vrøvl. Man kan sagtens være homoseksuel og modstander af omskæring og samtidig sætte islam højere end Danmark.

Spørgsmål 2 til Mette Thiesen: ”Vi taler om en mand, der er sygeplejerske, homoseksuel og modstander af omskæring. Man kunne måske mene, at der findes større trusler mod det danske samfund?”.

Heegers spørgsmål skal forlede læserne til at tro, at når man er sygeplejerske, homoseksuel og modstander af omskæring, kan man ikke udgøre en trussel mod det danske samfund. Det er igen ubetinget vrøvl. Man kan sagtens være sygeplejerske, homoseksuel og modstander af omskæring og samtidig udgøre en trussel mod det danske samfund.

Der findes nemlig solid forskning, der påviser, at velintegrerede muslimer kan være en trussel mod samfundet. Ifølge både den franske politolog og islam-forsker Olivier Roy og Carsten Bagge Laustsen, lektor og terrorforsker ved Aarhus Universitet, har profilen på en terrorist ikke ændret sig meget de 20 år. De fleste er andengenerationsindvandrere og ret velintegrerede.

Politimester Jakob Scharf har i et interview med avisen.dk sagt, at de unge ”sagtens” kan være ”velintegrerede, have arbejde, kone og børn”, men alligevel føler sig ”marginaliserede, fanget mellem kulturer, hvor det ikke er lykkedes os at inkludere dem og gøre dem til en del af det danske samfund”.

Torben Ruberg Rasmussen, der er lektor på Center for Mellemøstlige studier ved Syddansk Universitet, henviser til, at der blandt gerningsmændene bag terrorhandlingerne i både Madrid og London var personer født og opvokset i de respektive lande. Og at den ny generation af potentielle terrorister ikke nødvendigvis er karakteriseret ved at være dårligt integrerede. Tværtimod kan der ifølge Torben Ruberg Rasmussen meget vel være tale om mennesker, der er både veluddannede og velartikulerede, men alligevel oplever, at de som muslimer i et vestligt land behandles som andenrangsborgere.

Spørgsmål 3 til Mette Thiesen: ”Du har tidligere talt om bevæbnede sharia-vagter på Rådhuspladsen. Det viste sig at være forkert. Kan du forstå, hvis nogen mener, at du maler skræmmebilleder? Har du fået muslimer på hjernen?”

At der har været flere episoder med bevæbnede muslimske vagter er et faktum. I dag har Berlingske bragt en artikel om, at på Nørrebro oplever borgere at blive stoppet på gaden og kontrolleret af bandemedlemmer, der optræder som bevæbnede, selvbestaltede vagtværn som led i bandekonflikten.

Det er ikke den største hjerne, Berlingskes redaktion har sat til at interviewe Mette Thiesen.

André Rossmann

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)