Høj korruption på andelsboligmarkedet

Andelsboligtanken blev oprindeligt grundlagt for at skabe en billig boligform for folk, der ikke havde den store opsparing med i bæltetasken. Andelsboliger skulle være tilgængelige for Per og Povl. Men i dag er der ingen billige andelsboliger, der er tilgængelige for hverken Per eller Povl. I dag er de som regel kun tilgængelige for familie og venner af folk, der i forvejen bor i andelsboligforeningen, eller også bliver de solgt til folk, der er villig til at lægge et anseligt beløb under bordet. Det skriver fysikeren Mariann Richterhausen i Berlingske.

Det attraktive andelsboligmarked er blevet hæklet ind i nepotisme og korruption, så selv en KGB-kommandant ville blive imponeret: Enten skal man kende (og helst være i familie med) nogen, eller også skal man acceptere at betale en heftig bestikkelse for at kunne få en bid af andelskagen.

Naturligvis er bestikkelsen kamoufleret som køb af diverse genstande, der »følger med lejligheden«. Jeg kender talrige eksempler på et konglomerat af gamle IKEA-skabe, udtjente gulvtæpper og noget mærkeligt klatmaleri, der er blev prissat til flere hundrede tusind kroner.

Konsekvenserne af de manglende ejendomsvurderinger og korruptionen på andelsboligmarkedet skriger til himlen.

Kommentarer