Høj skat gør danskerne fattigere

Danskerne arbejder 200 dage om året. Resten af tiden, altså de øvrige 165 dage, holder vi fri. Sammenligner man den danske arbejdsindsats med andre lande, er resultatet entydigt: Mange danskere er i job, men vores gennemsnitlige årlige arbejdstid er blandt de allerlaveste i de 34 OECD-lande. Det skriver Børsen.

24NYT: Til forskel fra andre rige lande betaler en gennemsnits-arbejdende dansker 52 kr. i skat og afgifter for hver 100 kr., der tjenes. Hertil kommer skatter og afgifter samt priser på forbrugsvarer, der i Danmark ligger 39 pct. over EU-gennemsnittet og er dermed de højeste i EU.

Vi ville skulle arbejde 6,5 uge mere om året, hvis vores arbejdsindsats skulle matche amerikanernes.

Lav arbejdstid i Danmark koster økonomisk velstand, men for de skatteplagede danskere er der tale om en fornuftig og rationel prioritering.

For der er kun én måde, en dansker kan modsætte sig den høje beskatning på, og det er ved at sænke sin egen aktivitet. Mange vælger derfor ferie frem for arbejde, går på tidlig pension, bruger de skattefinansierede ydelser maksimalt, søger alle tilskud og puljer, der eventuelt kunne tilkomme en – listen er lang.

Tegnene på danskernes modstand mod den høje skat ses herhjemme i f.eks. den korte arbejdstid, det høje antal voksne på overførselsindkomst, den tidlige trafik ud af byen om fredagen og den lave andel af kvinder i chefstillinger.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)