Højrepopulismen har vundet på Berlingske

Realisme er ved at vinde over den rene moralisme og falsk humanisme i debatten om indvandring, skriver Berlingske i en leder.

”Forleden formastede integrationsminister Mattias Tesfaye sig til at mene, at ’mure er en del af løsningen’ – og at det havde været forkert at kritisere den ungarske premierminister, Viktor Orbán, da han under flygtningekrisen i 2015 opførte et grænsehegn mellem Ungarn og Serbien.

Der er dog ikke noget højrepopulistisk i at mene, at Europa har brug for stærke grænser. Siden Orbáns første hegn har en række andre lande rejst grænsebarrierer, og der er nu over 1.000 kilometer mur og hegn om Europas grænser.

Dertil kommer de 764 kilometer grænsemur, som Tyrkiet har bygget på grænsen til Syrien, og en aktiv indsats fra EU-siden og nordafrikanske lande for at undgå, at migranter og flygtninge forsøger at krydse Middelhavet. Senest har Litauen besluttet at plante et hegn på grænsen til Belarus, fordi den belarusiske regering hjælper folk med at krydse illegalt ind i EU. Danmark vil gerne hjælpe, og der bliver kun brug for mere af den slags solidaritet fremover”.

Læs mere her og her.